Π. ΝΤΑΗΣ: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΕΔΩΣΕ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

“Έκρηξη” Καλογιάννη-Νταή για την τοποθέτηση της Ρ. Καραλαριώτου

Τα οικονομικά στοιχεία από τη διετή λειτουργία του Πάρκου των Ευχών παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ενώ «έκρηξη» του δημάρχου Απ. Καλογιάννη όπως και του αρμόδιου αντιδημάρχου Π. Νταή προκάλεσε η τοποθέτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, που άφησε αιχμές για απευθείας αναθέσεις, καθυστερημένη

κατάθεση των οικονομικών στοιχείων και υψηλά κόστη.

Επικεντρώνοντας στην ανάδειξη και την τουριστική προβολή της πόλης, την ανταποδοτικότητα του θεματικού πάρκου και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας ο κ. Νταής σημείωσε πως «το Πάρκο των Ευχών έδωσε κύρος στη Λάρισα», ενώ παρουσιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη ανέφερε πως τα δύο χρόνια λειτουργίας κόστισαν περίπου 950.000 ευρώ και τα έσοδα άγγιξαν τα 350.000 ευρώ.

«Υπάρχει τεράστια δυνατότητα αύξησης των εσόδων, καθώς η διεκδίκησή μας να γίνουμε και να παραμείνουμε προορισμός δεν είναι φωτοβολίδα» κατέληξε ο κ. Νταής, ωστόσο η αμφισβήτηση των μεγεθών και η αναφορά στην προκαταρκτική εξέταση για το Πάρκο των Ευχών από την πλευρά της Ρ. Καραλαριώτου «άναψαν τα αίματα» στην αίθουσα.

«Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, έστω και κατόπιν πιέσεών μας, η δημοτική αρχή παρουσιάζει τα ποσά χωρίς ΦΠΑ, ενώ η προκαταρκτική εξέταση προκαλεί εκνευρισμό στον κ. Νταή», ήταν η χαρακτηριστική φράση που προκάλεσε αντιδράσεις, με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για κόστος που αγγίζει το 1,5 εκ. ευρώ, περιγράφοντας απευθείας αναθέσεις και τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν χωρίς ανταποδοτικότητα, αμφισβητώντας την αυξημένη επισκεψιμότητα του Πάρκου, ενώ οι αναφορές της σε τηλεοπτική συνέντευξη του δημάρχου «που για τα κόστη ανέφερε μικρότερα ποσά ή λέγοντας ψέματα στους πολίτες ή μη γνωρίζοντας πως λειτουργούν οι αντιδήμαρχοι», προκάλεσε νέα αναταραχή και αντίδραση του δημάρχου.

«Πρόκειται για συγκεκριμένη στόχευση και λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά και για έξυπνη αντιπολιτευτική τακτική προκειμένου να παρουσιαστεί η δημοτική αρχή ως διαπλεκόμενη, αφού ψηφίζουν τα έργα για να τα υπονομεύσουν στη συνέχεια», ήταν η αντίδραση του κ. Καλογιάννη, που υποστήριξε πως η Ρ. Καραλαριώτου «επιμένει στη δημιουργία εικόνων που αφήνουν σκιές».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης προτάθηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής για τη διοργάνωση των δράσεων του Πάρκου των Ευχών, όπως και η παρουσίαση επίσημων στοιχείων από την πλευρά των επαγγελματιών της πόλης για την ανταποδοτικότητα που προέκυψε, ενώ μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση υπήρξε από την πλευρά της ΛΑΣΥ, με τον Π. Κρίκη να σημειώνει πως «δεν υπήρξε φειδώ στη διάθεση ενός εκατομμυρίου», προσθέτοντας πως «υπέπεσε στην αντίληψη όλων το σκλαβοπάζαρο που επικρατούσε στο Πάρκο, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας».

«Φτιάξατε επιχειρηματικό πεδίο δράσης για τους μεγαλοεργολάβους διαθέτοντας ένα εκατομμύριο ευρώ», κατέληξε ο κ. Κρίκης, προτείνοντας τη μετονομασία του Πάρκου των Ευχών σε «Πάρκο της δουλείας».

Η ένταση συνεχίστηκε με κόντρα Καλογιάννη-Καλαμπαλίκη με βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, όπως και στις δευτερολογίες, με τη Ρ. Καραλαριώτου να παρουσιάζει ηχητικό τηλεοπτικής συνέντευξης του δημάρχου μιλώντας για «αλαζονεία» και τον Απ. Καλογιάννη να αντιδρά στην κίνησή της αλλά και τον Π. Νταή να μιλά για «πολιτική αλητεία» αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ που τέθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση, ενώ μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ