ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΥΓΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται πως παίρνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στη Λάρισα, αφού λόγω των ιώσεων αυξημένες είναι οι απουσίες που καταγράφονται και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας με τα κρούσματα να βρίσκονται σε έξαρση δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που στις σχολικές αίθουσες έκαναν την εμφάνισή τους αντισηπτικά για κοινή χρήση, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να προστατευθούν λόγω της κοινής τους παρουσίας στους χώρους των σχολείων, ενώ η ιδέα που ξεκίνησε από περιφερειακό σχολείο δείχνει να «αγκαλιάζεται» και να βρίσκει μιμητές και στη Λάρισα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά καλύτερο καθαρισμό και κυρίως εξαερισμό των αιθουσών, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα συνδικαλιστικά τους όργανα προωθούν πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην υπολογίζονται οι απουσίες μαθητών που αποδεδειγμένα λείπουν από τα μαθήματα λόγω ίωσης.

«Οι απουσίες στα… κόκκινα, ιδιαίτερα για τα μεγαλύτερα παιδιά, οδηγούν πολλούς πίσω στις αίθουσες πριν την ανάρρωσή τους, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται η ίωση και στους συμμαθητές τους», μετέφερε στη σελίδα εκπαιδευτικός, σημειώνοντας πως τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πολλά στα σχολεία του νομού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ