Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Η μάχη την οποία καλούμαστε να δώσουμε αυτόν τον Μάιο στο επίπεδο του Δήμου της Ελασσόνας , είναι μία μάχη κρίσιμη και δύσκολη. Εμείς οι άνθρωποι της δημοτικής κίνησης: «Ένας Δήμος για όλους», καλούμε τους δημότες να αλλάξουν σελίδα, να μην αποδεχτούν την γκρίζα πραγματικότητα αλλά να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Να απελευθερώσουμε την πόλη και τα χωριά μας από την κατάθλιψη, να στείλουμε το μήνυμα για αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, συμμετοχή και δημοκρατία παντού. Γιατί τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογικές λύσεις.

Η πλούσια εμπειρία και η παρακαταθήκη ανθρώπων που μας πλαισιώνουν, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η αυτοδιοικητική μας παρέμβαση δεν αρχίζει και τελειώνει κάθε τέσσερα χρόνια ως εκλογικός μηχανισμός. Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται με τη συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και συλλόγους των χωριών μας, με την καθημερινή παρέμβαση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών, με τη διαρκή επαφή με τους συνδημότες μας.

Ξέρουμε ότι θα μας στήσουν παγίδες και θα προσπαθήσουν να μας φτιάξουν μία εικόνα που να ταιριάζει στα δικά τους μέτρα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήδη εργάζονται ακατάπαυστα για να μας βάλουν σε ένα καλούπι που να θυμίζει τους εαυτούς τους. Και για να το κάνουν αυτό θα σπαταλήσουν πολύ χρόνο, πολύ περισσότερο από ότι διέθεσαν για να λύσουν τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου μας.

Εμείς το κάνουμε σαφές! Δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με το οποίο έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες. Δεν είμαστε φτιαγμένοι από τη λάσπη και τα τούβλα του δικού τους συστήματος. Όλοι και όλες εμείς είμαστε φτιαγμένοι με τις αξίες της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής.

Τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο βήμα, η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα για το τι μπορεί να σημαίνει ο Δήμος για τους πολίτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση προβάλλουμε τέσσερις άξονες:

Ο πρώτος άξονας: δημοτική κοινωνική πολιτική.

Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για μας η άμεση ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου έτσι ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην νιώθει μόνος του. Δεν μας ταιριάζουν οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις αλληλεγγύης, δεν μας ταιριάζει να κρύβουμε τους συμπολίτες μας, τη νεολαία πού ή ξενιτεύεται ή που χάνεται στην ανεργία, την απογοήτευση. Θέλουμε μία δημοτική αρχή που να μην βλέπει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης ανταγωνιστικά, αλλά να τις ενισχύει σεβόμενη την αυτονομία τους. Και αυτό όχι γιατί είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά επειδή έχουμε την πολιτική βούληση και προτάσσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Δεύτερος άξονας. Ποιότητα ζωής παντού στις γειτονιές και στα χωριά και όχι έργα βιτρίνας

Θα δουλέψουμε για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων,  με έμφαση στα χωριά μας. Με ένα φθηνό και οικολογικό πρόγραμμα παρεμβάσεων, με τεχνικές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, ώστε οι δημόσιοι χώροι να μην αφήνονται σε αχρηστία και μετατρέπονται σε σκοτεινά σημεία. Να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας όχι μέσω του τρόμου αλλά μέσω της ζωής.

Τρίτος άξονας. Για μια δημοτική αρχή που θα στηρίζει και θα ενισχύει τις δημιουργικές δυνάμεις της επαρχίας μας, την παραγωγική οικονομική δραστηριότητα.

Εμείς φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε όλους τους επιστήμονες της επαρχίας μας, να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις τους προωθώντας συνεργατικές και κοινωνικές μορφές επιχειρηματικότητας στο επίπεδο της πληροφορικής, της καινοτομίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης.

Τέταρτος άξονας. Για μια δημοτική αρχή που θα αναζητά τον έλεγχο και θα οργανώνει την συμμετοχή, για μια Ελασσόνα της δημοκρατίας.

Δεν θα κυβερνήσουμε το Δήμο συγκεντρωτικά, πίσω από κλειστούς τοίχους, σε συνδιαλλαγή με συμφέροντα που κινούνται σκοτεινά στους διαδρόμους. Επιδίωξή μας είναι να «εισβάλλουν» στη λειτουργία του Δήμου οι ενεργοί πολίτες, οι σύλλογοι κατοίκων, οι φορείς της πόλης. Έτσι θα ξαναδώσουμε νόημα στην πραγματική αυτοδιοίκηση του Δήμου μας.

Σημασία λοιπόν για μας, δεν έχει ποιος μπορεί να διοικήσει τον Δήμο. Σημασία έχει ποιος μπορεί να την αλλάξει.

Και πιστεύουμε βαθιά πως ο μόνος που μπορεί να την αλλάξει είναι ο κόσμος που ζει και εργάζεται εδώ, ο κόσμος που αγωνίζεται και ομορφαίνει τις γειτονιές της Ελασσόνας και την περιφέρειά της, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, οι επιστήμονες και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο κόσμος που αγαπά την επαρχία μας, νέοι και μεγαλύτεροι.

Μαζί με αυτό τον κόσμο θα προχωρήσουμε σε ένα αναμφισβήτητα δύσκολο αγώνα με ένα κοινό στόχο.

Να διώξουμε τον φόβο, να διώξουμε την θλίψη και την εγκατάλειψη για να επιστρέψει και να κυριαρχήσει στην Επαρχία μας  η δημιουργία και η ελπίδα.

Για να επιστρέψει οριστικά στην Ελασσόνα και τα χωριά της η ζωή.

Αυτό είναι το στοίχημα για το δήμο μας και σας καλώ όλους και όλες να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε.

Δεν είναι στοίχημα προσωπικό αλλά συλλογικό

είναι το στοίχημα της γενιάς μου,

είναι το στοίχημα νεότερων και μεγαλύτερων, αντρών και γυναικών

είναι το στοίχημα των κατοίκων στις γειτονιές και τα χωριά.

είναι το στοίχημα των ελεύθερων πολιτών της μεγάλης επαρχίας της Ελασσόνας.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ