ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στον Κίσσαβο μεγάλη άσκηση με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με σενάριο έρευνας και διάσωσης σε καιρικές συνθήκες χιονοστιβάδας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την 8η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των εθελοντικών οργανώσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό μητρώο πολιτικής προστασίας, με κύρια στόχευση στη συνεισφορά όλων, τη γνωριμία και καλύτερη συνεργασία τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν άμεσης επέμβασης και βοήθειας.

Το σενάριο περιλάμβανε μεταξύ άλλων τραυματισμό και μεταφορά ατόμου μετά από χιονοστιβάδα σε δυσπρόσιτη περιοχή του Κίσσαβου, ενώ στο πλαίσιο του όλοι οι εμπλεκόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και των λαθών που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια ενός πραγματικού γεγονότος, ενώ διαπιστώθηκε η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τις εθελοντικές οργανώσεις για την βελτιστοποίηση της άμεσης και αποτελεσματικής βοήθειας προς τις διασωστικές ομάδες που θα χρειαστεί να επιχειρήσουν σε ανάλογο συμβάν.

Συμμετείχαν εθελοντικά οι: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ