ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Κόκκουρα στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ εξαίροντας την παρουσία του κόσμου που χαρακτήρισε μεγάλη και εντυπωσιακή.

Στην ομιλία του ξεκίνησε καλωσορίζοντας  τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς και τους πρώην προέδρους των τοπικών οργανώσεων τόσο του Τυρνάβου όσο και του Αμπελώνα τονίζοντας την πολύτιμη εμπειρία τους και την προσφορά τους στη ΝΔ αλλά και στην τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον παραγωγικό ιστό του δήμου που είναι ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα τα καλά και ποιοτικά προϊόντα της περιοχής όπως είναι τα σταφύλια και τα φρούτα των γεωργών και το γάλα  με το κρέας των κτηνοτρόφων, σημειώνοντας ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια όλος ο πρωτογενής τομέας έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί το εισόδημά τους και να υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί εξ’ αυτών να σταματήσουν να παράγουν.

Οι κυριότεροι παράγοντες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχουν φτάσει σε απόγνωση τους αγρότες και κτηνοτρόφους σύμφωνα με τον κ. Κόκουρα είναι:

  • Η μεγάλη αύξηση της φορολογίας με ενσωμάτωση στο φορολογητέο εισόδημα των κοινοτικών επιδοτήσεων.
  • Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
  • Η κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο για τους αγρότες
  • Η μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης καθώς και την προσπάθεια να αφαιρέσουν από όλο τον νομό Λάρισας της πρώην ημιορεινές περιοχές και να χαθούν πολύτιμα κονδύλια.
  • Η ανυπαρξία δανείων από τις τράπεζες και τα capital control όπου δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση από πουθενά.
  • Ο ανεπίτρεπτος φόρος στο κρασί όπου τελικά προεκλογικά τον πήραν πίσω.
  • Η μεγάλη καθυστέρηση στο ΠΑΑ και οι αδικίες που έγιναν καθώς μετά από πολλές αντιδράσεις δέχθηκαν όλους τους νέους αγρότες κάτι το οποίο δεν έγινε με την βιολογική κτηνοτροφία όπου πολλοί συμπολίτες μας στην περιοχή του Τυρνάβου κόπηκαν αν και είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα.
  • Τέλος υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί ο αριθμός των αγροτών που εντάσσονται στα σχέδια βελτίωσης.

Με την ιδιότητα και του αναπληρωτή γραμματέα αγροτικού της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για τους αγρότες τονίζοντας ιδιαίτερα τη μείωση της φορολογίας στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000€ συν 1.000€ για κάθε παιδί, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αγροτικού επιμελητηρίου, τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας και την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων από τους αγρότες με μειωμένη φορολογία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συνεχάρη όλους τους συνοδοιπόρους που μαζί ξεκίνησαν τη διεκδίκηση του δήμου Τυρνάβου τονίζοντας ιδιαίτερα ότι πολλοί εξ’ αυτών όπως και ο ίδιος πρώτη φορά κατέρχονται σε δημοτικές εκλογές και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά για το καλό του τόπου.

Τελειώνοντας έδωσε την διαβεβαίωση ότι τόσο ο ίδιος όσοι και όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο συνδυασμό θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019 για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους συνδημότες μας. Η σημερινή εκδήλωση έδωσε το στίγμα του Τυρνάβου: Νίκη σε όλα τα επίπεδα για την ΝΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ