ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΟΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση της Ρ. Καραλαριώτου στην ημερίδα του ΤΕΕ

Μόνον με σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια των αρμόδιων φορέων μπορεί να δοθεί λύση στο ζήτημα της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ από τον αστικό ιστό της Λάρισας, επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή την ημερίδα του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, με θέμα «Ο Σιδηρόδρομος στη Θεσσαλία – Έργα σε εξέλιξη και νέες προοπτικές», η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, καθώς εξακολουθεί να μην υπάρχει πρόοδος στο θέμα της ασφαλούς περίφραξης των γραμμών.

«Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, φαινόταν ‘όνειρο απατηλό’ η ηλεκτροκίνηση, στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Λάρισας και της Ελλάδας. Σήμερα, το ‘όνειρο’ αυτό γίνεται πραγματικότητα. Αυτό αποδεικνύει πως όπου υπάρχει θέληση και συντονισμένη προσπάθεια φορέων τα ‘όνειρα’ γίνονται πραγματικότητα.

Οι μεγαλύτερες ταχύτητες που θα αναπτύσσουν οι ηλεκτροκίνητοι συρμοί, αλλά και η αναμενόμενη αύξηση των εμπορικών δρομολογίων το επόμενο διάστημα είναι δύο στοιχεία που καταδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη για αύξηση του επιπέδου ασφάλειας, στο κομμάτι που αφορά στον αστικό ιστό της Λάρισας.

Δεν μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καν η συζήτηση για την υπογειοποίηση των γραμμών, τουλάχιστον του βορείου τμήματος, που διέρχονται από τον αστικό ιστό της Λάρισας. Να σημειώσουμε ότι την ίδια στιγμή, στην Πάτρα, προχωρά ο διαγωνισμός για την υπογειοποίηση των γραμμών.

Αυτό που απαιτείται είναι η κατάθεση μιας σοβαρής πρότασης, με συνεργασία των αρμόδιων φορέων, ώστε να καταρτιστεί μια εξίσου σοβαρή μελέτη, η οποία και θα προκρίνει τη βέλτιστη λύση για τη Λάρισα. Μέχρι τότε, η περίφραξη των εγκαταστάσεων, ώστε να μην θρηνούμε θύματα, είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ