ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνουν στελέχη της ΛΑΕ, ανένταχτοι της Αριστεράς και αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ

Καλούμε όλους τους πολίτες της Λάρισας να δώσουν το «παρών»  την  Τρίτη στις 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00, σε αίθουσα του  ξενοδοχείου «Μετροπόλ», ώστε να συζητήσουμε για μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και να συγκροτήσουμε μια ευρεία, ενωτική και αγωνιστική περιφερειακή παράταξη.

Πολίτες της Θεσσαλίας:

Βρισκόμαστε ήδη στον ένατο χρόνο επιβολής των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται  από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας.

Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί και αυτή  θύμα της οκταετίας των μνημονιακών πολιτικών οι  όποιες προβλέπεται  να συνεχιστούν μέχρι  το 2060.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι αλληλένδετοι πολιτικοί σχεδιασμοί, Καλλικράτης και μνημόνια και παλεύουμε να ανατραπεί. Διεκδικούμε την ανατροπή όλων αυτών στη βάση ενός εντελώς διαφορετικού άλλου αυτοδιοικητικού-πολιτικού σχεδίου. Αναζητούμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που να επιδιώκει ρήξεις και ανατροπές στο υπάρχον θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εξυπηρετηθεί με το να επιδιώκουμε διαρκώς την οργανική   σχέση   μεταξύ   των   τοπικών   σχημάτων-παρατάξεων   μαζί   με   τις   οργανωμένες συλλογικότητες και  τα  κινήματα  που λειτουργούν  εκτός  των κρατικών    θεσμών  του  δήμου και της περιφέρειας, με το να συντονιζόμαστε με τις λαϊκές κινητοποιήσεις αλλά και να τις προκαλούμε. Έτσι ώστε να οικοδομήσουμε στο σήμερα τους αναγκαίους κινηματικούς όρους αντίστασης στις γειτονιές απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Αστικής Τάξης

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους τους ενεργούς και αγωνιζόμενους πολίτες με τους οποίους συναντηθήκαμε σε κοινές πρωτοβουλίες και αγώνες αυτά τα εννέα σκληρά χρόνια αλλά και σε όλες τις αυτοδιοικητικές, κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες που είτε  συνεργαστήκαμε είτε  συμπαραταχθήκαμε και  μοιραζόμαστε  ανησυχίες και  αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ