ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των Μαθηματικών του ν. Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε την τετάρτη 23-01-2019 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων παιδαγωγική ημερίδα θέμα: «Βελτιστοποίηση  της  Διδασκαλίας  των  Μαθηματικών».

Η ημερίδα οργανώθηκε από το Συντονιστή ΕΕ του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Μπουραζάνα σε συνεργασία με το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ν. Τρικάλων.

Στην ημερίδα ο κ. Γ. Δοδοντσάκης φιλόλογος,  οργανωτικός συντονιστής   του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα πρόταση αξιολόγησης των μαθητών.

Στη συνέχεια ο κ. Κ. Μπουραζάνας παρουσίασε την πρόταση βελτιστοποίησης της διδασκαλίας των Μαθηματικών. Ακολούθησε ο κ. Δημήτρης Θεοχάρης πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΜΕ  ο οποίος παρουσίασε το προτεινόμενο σχέδιο δράσης για την ανάδειξη της Μαθηματικής Παιδείας στο ν. Τρικάλων.

Τέλος ο κ. Αριστείδης Λυμπίκης μαθηματικός- διευθυντής του ΓΕΛ Φαρκαδώνας και επιμορφωτής Β επιπέδου, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σενάριο διδασκαλίας της εφαπτομένης της γραφικής παράστασης συνάρτησης.

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση και με πολύ ενδιαφέρουσες  προτάσεις των μαθηματικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ