ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. η συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου και αγροτών αφού έγινε δεκτό το αίτημα για συμμετοχή στο διάλογο όλων των συναρμόδιων υπουργών. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο μπλόκο της Νίκαιας όπου αύριο έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη ώστε να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο και να συζητηθεί

η πορεία του αγώνα. Παράλληλα όπως αποφασίστηκε σήμερα μεγάλη αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων αγροτών θα επισκεφθεί αύριο το μνημείο των κολίγων στο Κιλελέρ για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του αγώνα και για να στείλει το μήνυμα ότι οι σημερινοί αγρότες δεν θα επιτρέψουν να γίνουν κολίγοι στη γη τους.

Το υπουργείο

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του μετά την οριστικοποίηση της συνάντησης της Πέμπτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Την ερχόμενη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων, θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας.

Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στην διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή.

Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής”,

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com