ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα πραγματοποιήσαν το μεσημέρι της Τρίτης μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ του νομού και του σωματείου καθαριστριών-καθαριστών ν. Λάρισας, με αιχμή το αίτημα για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Υλοποιώντας απόφαση που πάρθηκε κατά την ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας μέλη σωματείων και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη με βασική απαίτηση προς την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Ακολούθησε συνάντηση για την προώθηση του αιτήματος, με τα μέλη του συνδικάτου να καταθέτουν σχετικό υπόμνημα στον  Αν. Γενικό Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κ. Παππά, διατρανώνοντας παράλληλα την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία.

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε επισημαίνονται τα εξής:

«Εδώ και τώρα απαιτούμε με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα φέρει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η πρόταση για την τροποποίηση είναι η εξής: “Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις”».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ