ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ

nor

Χαιρετισμός του Χρ. Κέλλα στο χορό των Βερδικουσιωτών

«Οι Βερδικουσιώτες και οι Βερδικουσιώτισες, συνεχίζοντας την παράδοση των πολύτεκνων οικογενειών, κρατάτε τον τόπο σας ζωντανό και συμβάλλετε τα μέγιστα στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και την ανάσχεση της μείωσης του πληθυσμού της πατρίδας μας».

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας, στην οποία συμμετείχε και ο Θεσσαλικός Σύλλογος από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, προσθέτοντας:

«Επιτελείτε, συγχρόνως, σπουδαιότατο έργο, καθώς διατηρείτε ζωντανές τις παραδόσεις μας, και τις παραδίδετε αναλλοίωτες στις επόμενες γενιές.».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με την ευκαιρία της παρουσίας των Ελλήνων ομογενών στην εκδήλωση, επεσήμανε:

nor

«Ως υπεύθυνος της ΝΔ και σε θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, θέλω να συγχαρώ τα μέλη του Θεσσαλικού Συλλόγου Ντίσελντορφ, γιατί “σηκώνετε” την πατρίδα μας ψηλά και έξω από τα σύνορά της, παρά την απαξίωση που δέχεστε από την σημερινή κυβέρνηση, με την υποβάθμιση των σχολείων μας και την αντιμετώπιση των ελληνόπουλων της ομογένειας ως “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”. Η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού είναι πρωταρχικής σημασίας για την παράταξή μας, καθώς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύνδεσής μας με την ομογένεια, τροφοδοτώντας και ενισχύοντας τον απανταχού ελληνισμό με εθνική συνείδηση. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα δώσουμε τη δυνατότητα, μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, στους Έλληνες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και διαμένουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Ο παγκόσμιος ελληνισμός, θα συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας να ξανασταθεί στα πόδια της.

Ελλάδα και ελληνισμός θα ξαναγίνουν ένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ