Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανακοίνωση του νομαρχιακού τμήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Μετά λύπης μας και πάλι πληροφορούμαστε την καθυστερημένη  έναρξη των σχολικών πρωταθλημάτων από το Υπουργείο Παιδείας. Η προκήρυξη των πανελλήνιων σχολικών αγώνων έγινε την περσινή χρονιά στις 26-01-2018 και φέτος στα μέσα Φλεβάρη. Αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση οδηγεί στην διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων κάτω από χρονικά ασφυκτικές και αντιπαιδαγωγικές

συνθήκες.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν παράλληλα τα σχολικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, ποδοσφαίρου και κλασσικού αθλητισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός μεν την ανοργάνωτη και αντιαθλητική διεξαγωγή των αγώνων, αφετέρου δε την μη σωστή  λειτουργία των σχολείων καθώς και την ελλιπέστατη υλοποίηση του μαθήματος Φυσικής Αγωγής , λόγω της δικαιολογημένης απουσίας των συναδέλφων γυμναστών.

Και η απαξίωση της Φυσικής Αγωγής συνεχίζεται……

Μετά από δύο συνεχόμενες προσκλήσεις για πλήρωση της θέσης Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Λάρισας (η πρώτη την 17-1-2019 και η δεύτερη την 5-2-2019), ουδείς εκπαιδευτικός ΠΕ11 ενδιαφέρθηκε για την συγκεκριμένη θέση .

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά και από την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος είναι εύλογα.

Είναι ή όχι απαξίωση του Σχολικού Αθλητισμού η προκήρυξη της θέσης τέσσερις μήνες από την έναρξη του σχ. έτους;

Ποιος θα θελήσει να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση ευθύνης (με ωράριο Διοικητικού υπαλλήλου) χωρίς το ελάχιστο οικονομικό κίνητρο, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους Προϊσταμένους των τμημάτων των ΔΔΕ και ΠΔΕ;

Ποιος θα τολμήσει και ποιος θα καταφέρει να βάλει τάξη στην χαοτική κατάσταση που θα επικρατήσει στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του νομού με τους συνεχείς αγώνες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα;

Ποιος θα επιλέξει να αποχωρεί από την Υπηρεσία ,στην καλύτερη των περιπτώσεων, τις απογευματινές ώρες;

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία για μία ακόμη φορά το ΥΠΠΕΘ αντιμετωπίζει τον Σχολικό Αθλητισμό και ζητάμε από το Υπουργείο να συνειδητοποιήσει την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της Φυσικής Αγωγής και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

Προτείνουμε στην Πολιτεία να προβεί σε αλλαγή του νόμου και με τροπολογία να επιτραπεί και σε εκπαιδευτικούς ΠΕ11 με οργανική θέση εκτός νομού Λάρισας να διεκδικήσουν τη συγκεκριμένη θέση Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, σε περίπτωση που δεν καλύπτεται από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στον νομό.

Έστω και την ύστατη στιγμή οφείλει το ΥΠΠΕΘ να δώσει λύση.

Η ακέφαλη και υποστελεχωμένη Ομάδα Φυσικής Αγωγής ν.Λάρισας πρέπει να ενισχυθεί ώστε να φέρει εις πέρας το εκ των πραγμάτων δύσκολο έργο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ