ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ Μ. ΦΩΤΙΟΥ!

«Ελπίζω, πάντως, η πρόσφατη επίσκεψη του κυρίου Πρωθυπουργού στην Αγιά Σοφία και στη Χάλκη, δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, να τον έκανε να δει το φως το αληθινό και να αφήσει στην άκρη τους αριστερίστικους τυχοδιωκτισμούς». Τα παραπάνω σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,

μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προτάσεων για αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε μάλιστα πως ο Μεγάλος Φώτιος στη μνημειώδη επιστολή του «Τι έστιν έργον άρχοντος;», προς Μιχαήλ τον Άρχοντα Βουλγαρίας, «περιγράφει το ιδεώδες πρότυπο του ηγέτη και εύστοχα θεωρείται αντίδοτο στη μακιαβελική άποψη του αδίστακτου ηγεμόνα. Φοβούμαι, όμως, ότι ο μέχρι σήμερα βίος σας δείχνει ότι είστε οπαδοί του Μακιαβέλι και του σκοπού που αγιάζει τα μέσα. Δυστυχώς, απ’ αυτήν την αρχή δεν ξεφεύγει ούτε η πρότασή σας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, που απαιτεί συναινέσεις, με κυβερνητική ευθύνη γίνεται λίγο πριν πέσει η αυλαία της ιλαροτραγωδίας που βιώνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Μπαγιάτικα συνθήματα για το άρθρο 16

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι για την ΝΔ «μείζονος σημασίας είναι η αναθεώρηση του περιβόητου άρθρου 16, που επιβάλλει το κρατικό μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι κρίμα να χαθούν άλλα δέκα χρόνια για μια αληθινά ριζοσπαστική αλλαγή στα εκπαιδευτικά μας πράγματα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτός είναι ο κυβερνητικός στόχος. Αυτός, όμως, ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί όλες οι γειτονικές μας χώρες να έχουν κάνει άλματα, η Κύπρος να έχει γίνει εκπαιδευτικός πόλος προσέλκυσης δεκάδων χιλιάδων φοιτητών, να έχει πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια και εμείς να αναμασάμε μπαγιάτικα αριστερά συνθήματα της δεκαετίας του 1970».

Ρήγμα Πολιτείας – Εκκλησίας 

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου η όποια αλλαγή στο άρθρο 3 που  ρυθμίζει τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί να πουλήσει αριστεροσύνη, η Ιστορία όμως δεν αλλάζει με επιθυμίες. Η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με το Έθνος και με τους αγώνες του για ελευθερία και γι’ αυτόν τον λόγο από τα πρώτα Συντάγματα, αυτά που γράφτηκαν στα πεδία των μαχών της Επανάστασης, η Ορθοδοξία και η Εκκλησία είχαν αυτήν την ξεχωριστή θέση.  Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που να επιβάλει την αλλαγή του άρθρου. Η Ορθοδοξία είναι το θρήσκευμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ούτε βεβαίως είναι απαραίτητη οποιαδήποτε διατύπωση περί ουδετεροθρησκείας. Το άρθρο 13 κατοχυρώνει σαφέστατα τις θρησκευτικές ελευθερίες, οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές.  Άρα, προς τι η σπουδή; Ποιον ωφελεί ένα ρήγμα της Πολιτείας με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Εκτός και αν υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός, τον οποίο δεν γνωρίζουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ