ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΩΛΙΕΣ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Παρακαλούμε πολύ τους δημότες του Τυρνάβου να αναγνώσουν το παρακάτω παραμύθι, γιατί θα το βρουν ιδιαιτέρως απολαυστικό και συνάμα  αποκαλυπτικό.

” Μια φορά, λοιπόν , και έναν καιρό, υπήρχε σε μια πόλη του θεσσαλικού κάμπου μια δημοτική αρχή , που διακατεχόταν από μεγάλο άγχος, καθότι για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχε κάνει το παραμικρό ουσιαστικό έργο ανάπτυξης του Δήμου που διοικούσε.

Οι εκλογές πλησίαζαν και το άγχος της αποδοκιμασίας στην κάλπη μεγάλωνε. Τότε, κάποιος φωτεινός  εγκέφαλος σκαρφίστηκε και πρότεινε ένα κόλπο. Η παραπαίουσα και αγχωμένη δημοτική αρχή θα μπορούσε να φυτεύσει …μανώλιες στην οδό Ειρήνης και να βγάλει τις δέουσες φωτογραφίες , για να πείσει τους δημότες, πάντα ενόψει της κάλπης , ότι μπορούσε  να παράξει κάποιο έργο, μολονότι για πέντε έτη η ανικανότητά της έβγαζε μάτι. Τουλάχιστον οι μανώλιες, σκέφτηκε ο φωτεινός εγκέφαλος , θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια όμορφη αισθητικά εικόνα, η οποία θα μπορούσε να απαλύνει και να αμβλύνει την εικόνα της αφασίας στην οποία είχε περιέλθει η δημοτική αρχή καθ’ όλη την προηγουμένη πενταετία.

Αλίμονο, όμως. Ακόμα και αυτό το εγχείρημα, το τόσο απλό , αποδείχτηκε μπούμερανγκ  για την αγχωμένη δημοτική αρχή. Οι μανώλιες πληρώθηκαν με κάποιες χιλιάδες ευρώ, φυτεύτηκαν στις δενδροδόχους, τα φλας των φωτογραφιών άστραψαν, αλλά ,φευ, η όλη ενέργεια προκάλεσε τον γέλωτα όλων των δημοτών, καθότι δεν υφίστατο η υποστηρικτική υποδομή για την…άρδευση των δενδρυλλίων. Με άλλα λόγια,  η ασχετοσύνη της δημοτικής αρχής, αντί να αποκρυβεί ή έστω να εξωραϊσθεί με τις μανώλιες, αναδείχτηκε σε όλο της το μεγαλείο, καθώς κάθε εχέφρων δημότης τώρα έθετε το αυτονόητο ερώτημα: Πώς θα ποτίζονται οι μανώλιες, κύριοι της δημοτικής αρχής;

Το γέλιο δε που έπεσε μεταξύ των δημοτών ήταν τόσο μεγάλο, καθόσον η παραπαίουσα αυτή δημοτική αρχή δεν είχε διδαχθεί ούτε και από παρόμοια προηγούμενη, δική της και πάλι, γκάφα.Συγκεκριμένα, η ίδια αυτή δημοτική αρχή,  δύο περίπου χρόνια πριν, είχε φυτεύσει δένδρα στον χώρο μεταξύ Κοιμητηρίου και Ανοικτού Θεάτρου με τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα,  γιατί και πάλι έλειπε η απαραίτητη υποστηρικτική υποδομή άρδευσης. Τα φυτευθέντα δένδρα ξεράθηκαν και, μέχρι σήμερα ακόμη, μπορεί κανείς να δει την μαυρίλα που προσθέτουν στο τοπίο της συγκεκριμένης περιοχής.

Τέλος, μετά και τη νέα γκάφα, οι δημότες κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν οι ίδιοι να ζήσουν καλά και εμείς καλύτερα, μόνο εάν η συγκεκριμένη δημοτική αρχή πήγαινε στο σπίτι της, για να τους αφήσει όλους ήσυχους.Έτσι και έγινε”.

ΥΓ 1:Το παραμύθι τελείωσε. Το παραμύθιασμα όμως των δημοτών που επιχειρήθηκε από τη δημοτική αρχή έμεινε για καιρό στη μνήμη όλων, ως μνημείο αφασίας και ανικανότητας.

ΥΓ 2:Κάθε ομοιότητα με τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου είναι τυχαία.Ή μήπως όχι;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ