ΜΕ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Με την πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Αντρέα Νάλες και τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

Μετά τη συνάντηση, με την πρόεδρο του ΣΠΔ η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι συζήτησε με την κ. Νάλες «για την πορεία της Ευρώπης και τις θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς, είναι τώρα η ώρα, στις ευρωεκλογές, εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες να προωθήσουμε ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές λύσεις απέναντι στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές».

«Η προοδευτική ατζέντα εκφράζεται με την υποψηφιότητα κ. F. Timmermans, πρέπει να γίνει ορατή από τους λαούς μας. Για μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε από την πρόεδρο του SPD για τις προτάσεις που διαμόρφωσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό και την ελάχιστη σύνταξη, καθώς και την πρόταση να ιδρυθεί ένα ασφαλιστικό ταμείο που θα χορηγεί επιδόματα ανεργίας, από κοινοτικά χρήματα, σε όλους τους άνεργους των χωρών της ΕΕ.

Επίσης, συμφωνήθηκε, ενόψει των ευρωεκλογών, η κοινωνική ατζέντα να είναι στο επίκεντρο των Ευρωσοσιαλιστών απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η κ. Νάλες αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ιστορικών σχέσεων ανάμεσα στο SPD και το Κίνημα Αλλαγής και δήλωσε τη διάθεσή της, ενόψει των εθνικών εκλογών, να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε την πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας για την υποστήριξη που προσέφερε, αντίθετα με τις πολιτικές λιτότητας του κ. Σόιμπλε.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ

Οι κ.κ. Γεννηματά και Σαχινίδης, συναντήθηκαν και με τον κ. Σόλτς ο οποίος αναφέρθηκε στους παράγοντες που κατά την άποψή του επέτρεψαν στη Γερμανική οικονομία, να αναδειχτεί σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο. Είπε ότι σε αυτό συνετέλεσαν οι υποδομές, η επαγγελματική εκπαίδευση και η σωστή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ύπαρξη μιας ραχοκοκαλιάς μεσαίων επιχειρήσεων που είναι ανταγωνιστικές και κερδίζουν τις αγορές στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι πολύ κρίσιμο να διασφαλιστεί μια κανονικότητα της χώρας στις αγορές. Ενώ είναι αναγκαίο, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με αιχμή την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, το χτύπημα της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης ενός κοινωνικού κράτους , αποτελεσματικού, που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους , αλλά και όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, χωρίς να πρέπει να είναι εξαρτημένοι από πελατειακές σχέσεις.

Η κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με τον κ. Scholz είχα μια αναλυτική συζήτηση για τις προοπτικές στην χώρα μας και την οριστική έξοδο της από τη κρίση.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στο λαιμό. Οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας την καταδικάζουν σε στασιμότητα και θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα.

Οι δεσμεύσεις αυτές, που πρόθυμα αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, επιβάλλεται να αλλάξουν για να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Παρουσίασα στον κ. Scholz το Σχέδιο Ελλάδα, την πρότασή μας για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειές με δικαιώματα και ασφάλεια για όλους.

Η Ελλάδα μπορεί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ