ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Μιλώντας Ανοιχτά για τον Καρκίνο Μαστού» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, στοχεύουμε στη σωστή ενημέρωση σχετικά με τη νόσο και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην απομυθοποίησή της», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του «Άλματος Ζωής» Κ. Γαβριηλίδου, ενώ στο πλαίσιο των εισηγήσεων που ακολούθησαν έγινε παρουσίαση των τελευταίων ιατρικών δεδομένων σχετικά με τον πρώιμο αλλά και το μεταστατικό καρκίνο μαστού, όπως και ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της θεραπείας των ασθενών σε οργανωμένα κέντρα μαστού.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν και αναλύθηκαν οι συναισθηματικές ανάγκες των γυναικών που βιώνουν την ασθένεια, καθώς ασθενής αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία, ενώ στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η mobile εφαρμογή «MΥ Alma», η οποία δημιουργήθηκε από το «Άλμα Ζωής» με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Η εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με διάλογο με το κοινό, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ