ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΓΡΟΤΩΝ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια συνάντηση των αγροτών της Επιτροπής των Μπλόκων και της κυβέρνησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, συμμετείχαν ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, η υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλος και ο αναπλ. υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος.

Ο Στ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε πρωτοβουλίες κυρίως στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής, οι οποίες δεν ικανοποίησαν τους αγρότες που επιστρέφουν στα μπλόκα, όπου θα αποφασίσουν σε συνελεύσεις πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Ρίζος Μαρούδας,πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, τόνισε: «Η κυβέρνηση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι στέκεται εχθρικά απέναντι στους αγρότες, ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους με πακτωλούς χρημάτων και με ευνοϊκές ρυθμίσεις».

Πρόσθεσε ότι οι αγρότες δίνουν «αγώνα επιβίωσης όχι μόνο φέτος, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή αγώνα, γιατί αυτή η υπόθεση δεν τελειώνει μια κι έξω, δεν είναι υπόθεση ενός μπλόκου. Είναι μακροχρόνιος αγώνας και απαιτείται το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η συμμετοχή στους αγώνες γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα. Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε κανένα από τα βασικά μας αιτήματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ