ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΡΙΚΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Περιοδεία πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Κρίκης Πέτρος στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.  

Ανάδειξε στους εργαζόμενους για τις επικίνδυνες για το λαό εξελίξεις από την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής κοπής συμφωνία των Πρεσπών στη γειτονιά μας, όπως και τους ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αιγαίο και Κύπρο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Κατήγγειλε τη στάση  Περιφερειακής και δημοτικής αρχής των κ.κ. Αγοραστού και Καλογιάννη που στηρίζουν με τα μπούνια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για εγκατάσταση Νατοϊκής Βάσης στην Λάρισα, όπως και την «αφωνία» των άλλων υποψηφίων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο, τόνισε ότι το ΚΚΕ πιστεύει ότι αυτές οι δομές πρέπει να είναι ενταγμένες στο Ενιαίο σύστημα υγείας και πρόνοιας, με θεσμοθετημένους πόρους και μόνιμο προσωπικό και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που πήρε το ΚΚΕ μπροστά στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος για να αλλάξουν τα άρθρα που απαγορεύουν την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο δημόσιο. Εξήρε το έργο των εργαζόμενων στο Δημοτικό Γηροκομείο και ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξαρτιέται η λειτουργία του από τις εισφορές των φιλοξενούμενων, από δωρεές και τα κληροδοτήματα, όπως συμβαίνει σήμερα. Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορεί οι υπηρεσίες και οι υποδομές πρόνοιας να περνάνε στους δήμους, γιατί όπου αυτό έγινε πχ. παιδικούς σταθμούς, φορτώθηκε στους δημότες ένα επιπλέον χαράτσι.

Αναφέρθηκε στην πολιτική που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.α. στη Λάρισα, η οποία βάδισε πάνω στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες της προηγούμενης της ΝΔ. Συνέχισε να φορτώνει τα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου, στρώνοντας ταυτόχρονα το «χαλί» για τους επιχειρηματίες όπως πχ. έκανε με το Πάρκο των Ευχών, όπου ξόδεψε χωρίς φειδώ 1εκ ευρώ, ενώ από την άλλη αρνείται πεισματικά να απαλλάξει από τα τροφεία τα νέα ζευγάρια στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τους γονείς από τα ανταποδοτικά τέλη σε πολιτισμό και αθλητισμό.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν ότι πίσω από τα πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών κρύβονται πολιτικές και κόμματα που έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και «εξαρτήσεις». Μ’ αυτή την έννοια δεν υπάρχουν «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι και συνδυασμοί. Ζήτησε να καταδικαστούν συνολικά κόμματα, υποψήφιοι και συνδυασμοί που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα και την πόλη και έβαλαν πλάτη για να πληρώσουν την κρίση τα λαϊκά στρώματα. Επομένως με ενιαίο κριτήριο πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να σταθεί μπροστά στην κάλπη και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ σε Βουλή και Ευρωβουλή, να αναδείξει δήμαρχο και περιφερειάρχη αγωνιστές στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια  της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Λάρισας και Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ