Μ. ΖΟΡΜΠΑ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πλέκοντας το εγκώμιο της Λάρισας αναφορικά με τις πολιτιστικές δομές που διαθέτει και δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από τα εκθέματα του Διαχρονικού όπως και του Λαογραφικού Μουσείου η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά απευθύνθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε πυκνό ακροατήριο, που κατέκλυσε την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μετέχοντας σε δημόσια συζήτηση

με θέμα «Περιφερειακή Πολιτική του Σύγχρονου Πολιτισμού και Πολιτισμική Δημοκρατία».

«Η πολιτιστική δημοκρατία αποτελεί βασική προϋπόθεση της πολιτικής δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζορμπά, αναπτύσσοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά στην περιφερειακή πολιτιστική πολιτική και περιγράφοντας μια πρόταση που περιλαμβάνει συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς, συνδέσεις μουσείων και «συνομιλίες με όλους».

«Ζούμε καλύτερα με λιγότερη κοινωνική υποκρισία και στη Λάρισα η συμβίωση έχει δώσει απτές αποδείξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού αναφερόμενη στο προσφυγικό και τις διαφορετικές κουλτούρες, σε ένα σχέδιο βασισμένο στην εξωστρέφεια και την πολυπολιτισμικότητα.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην πόλη η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Διαχρονικό και το Λαογραφικό Μουσείο, για να ακολουθήσει ανάλογη επίσκεψη και στη Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ το βράδυ η κ. Ζορμπά θα παρακολουθήσει την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο».

Το μεσημέρι της Κυριακής (12.30) θα εγκαινιάσει το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά, έχοντας ξεναγηθεί νωρίτερα στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ενώ πριν την τελετή των εγκαινίων αναμένεται να συναντηθεί και με το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ