ΕΚΟΨΕ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΞΕ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΡΩΓΗ” ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Αρωγή” στο Αμπελώνα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκδηλώσεις έγιναν στην αίθουσα του πέτρινου δημαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Κουκούλης αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου και στις δραστηριότητες κατά την τελευταία διετία.
Τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφοράς ψυχής. Όλοι μαζί λοιπόν, να κάνουμε τον εθελοντισμό πράξη, να κάνουμε τον εθελοντισμό στάση ζωής.
Σας καλούμε να ενστερνιστείτε και να διαδώσετε την ιδέα του εθελοντισμού, σας καλούμε να βρεθείτε κοντά στο Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΑΡΩΓΗ» για μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το δήμο μας την πιο εθελοντική πόλη άρα πιο άμεση, πιο προσιτή, πιο ζωντανή, πιο ανθρώπινη”.

Οπως υποστήριξε ο κ. Κουκούλης, όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα η «Η ΑΡΩΓΗ» καταξιώνεται στη συνείδηση των κατοίκων του Αμπελώνα, και όλο και περισσότεροι Αμπελωνίτες τον εμπιστεύονται για το κοινωνικό έργο που επιτελεί. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος από την αρχή της λειτουργίας του συλλόγου.

Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού

Αναφέρθηκε στην λειτουργία της της δομής του συλλόγου ” Το Μαγαζάκι της Αλληλεγγύης” όπου κατά την διετία 2017-18 περίπου 200 άτομα προσήλθαν και πήραν ρούχα, παπούτσια, είδη οικιακής χρήσης καθώς και τρόφιμα. Επίσης αναφέρθηκε στη έναρξη λειτουργίας της παιδικής χορωδίας αλλά και την έναρξη σε λίγο καιρό της χορωδίας Ενηλίκων.

Ο κ. Κουκουλης ευχαρίστησε τους Διευθυντές τους δασκάλους και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου που για 3η συνεχόμενη χρονιά συγκεντρώνουν ρούχα και παιχνίδια και προσφέρουν στην Αρωγή για μοιρασθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για την αναγκαιότητα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Κων/νος Χρυσοβέργης, ο πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αθανάσιος Χρυσοβέργης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τυρνάβου Αστέριος Ροντούλης  και Ιωάννης Κόκουρας, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γιαννόπουλος, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποιήθηκε η εκλοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου από την οποία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Στη διοίκηση εξελέγησαν δια βοής οι:

Ανδρεοπούλου Τζαφέρη Γιάννα

Αναγνώστου Χαρίκλεια

Γκουγκοστάμος Δημήτρης

Καφφές Αστέριος

Κουκούλης Γεωργιος

Μίχου Χρυσοβέργη Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ