«ΕΦΥΓΕ» Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΝΑΛΗΣ

Θλίψη και συγκίνηση στο γειτονικό Βόλο αλλά και στους πολλούς και αγαπημένους φίλους του στη Λάρισα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού οδοντιάτρου και φωτογράφου της Μαγνησίας Μιχάλη Πόρναλη, που έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο.

Λάτρης της επιστήμης του αλλά και της τέχνης ο εκλιπών, ήταν απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία όπου και ανακάλυψε τη φωτογραφία, για να μας δώσει δείγματα του πλούσιου ταλέντου του φωτογραφίζοντας κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και το αγαπημένο του βουνό των Κενταύρων, ενώ δουλειά του δημοσιεύτηκε σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπήρξε δε τακτικός συνεργάτης του «National Geographic».

Αξιοσημείωτη η φωτογράφιση των πρώτων θεατρικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με το Μ. Πόρναλη να εργάζεται με ζήλο και αφιλοκερδώς παραχωρώντας μάλιστα όλο το εξαιρετικό υλικό στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας, ενώ μεγάλη του αγάπη ήταν και η μουσική, αφού γύριζε την Ελλάδα με τους θρυλικούς «Red Wine Band» παίζοντας την κιθάρα του και τραγουδώντας.

Η κηδεία του θα γίνει Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο, ενώ αφήνει πίσω τη γυναίκα του Ρούλα και την κόρη του Μαρίνα.

Καλό του ταξίδι και από τη σελίδα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ