ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα από τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου Αθανάσιο – Σάμερ Αμάρι στην πολυπληθή συγκέντρωση παρουσίασης της υποψηφιότητας, των βασικών αρχών, του εμβλήματος και του ονόματος του συνδυασμού

Μικρή αποδείχθηκε τελικά η αίθουσα του Εμμανουήλειου στον Τύρναβο για να φιλοξενήσει τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Αθανασίου Σάμερ Αμάρι στο δήμο Τυρνάβου. Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα και ο χώρος έξω από αυτή έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον υποψήφιο δήμαρχο στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του να κερδίσει μαζί με τους συνεργάτες του

τις εκλογές του Μαΐου.

Στη σημερινή εκδήλωση στην οποία ήταν παρόντες ο τέως κοινοτάρχης Αμπελώνα Δ. Τσαμπαλής, ο πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Απ. Δημάκης, οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου Στ. Δόβας και Ν. Μαλάκος, τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε ο γνωστός Τυρναβίτης πρωταθλητής Νίκος Τσικούρας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Είναι μεγάλη τιμή που ο Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι ανέθεσε σε μένα σήμερα να σας τον παρουσιάσω.

Είναι αλήθεια ότι είμαι αγχωμένος λίγο, γιατί εγώ μπροστά σε τόσο κόσμο, τρέχω όσο πιο δυνατά μπορώ.  Δεν μιλώ.

Με χαρά όμως  το κάνω, γιατί ο Σάμερ είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ βαθύτατα.

Ο Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει. Ταυτίστηκα μαζί του γιατί ξέρω από «πρώτο χέρι», μέσα από τον πρωταθλητισμό που κάνω, πόσο σημαντικό είναι να θέτεις στόχους, να εστιάζεσαι σε αυτούς και να τους πραγματοποιείς.

Αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως ευκαιρίες για να διευρύνουμε τις ικανότητές μας, να ενισχύουμε την αντίληψή μας, να ενδυναμώνουμε τη δημιουργικότητά μας, για να εντοπίζουμε τις λύσεις.

Αναγνωρίζει και σέβεται τις προσπάθειες, τους κόπους, τις θυσίες και τα έργα των άλλων και δεν τα μηδενίζει.

Ξέρει να ακούει τον συνάνθρωπό του και να τον νιώθει.  Σέβεται και εκτιμά τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, τις διαφορετικές απόψεις , χωρίς καμία διάκριση.

Είναι εργατικός, αποτελεσματικός, αποφασιστικός, γεμάτος αγάπη και ευαισθησία για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον τόπο μας.

Κυρίες και Κύριοι

Με το πιο ζεστό μας χειροκρότημα ας υποδεχτούμε τον Υποψήφιο Δήμαρχο για τον Δήμο Τυρνάβου, Σάμερ Αθανάσιο Αμάρι, ο οποίος σήμερα θα μοιραστεί μαζί μας το όραμά του και τις θέσεις του για τον τόπο μας.

Πιστεύω ότι θα εκφράσουμε με την ψήφο μας την εκτίμησή μας στο πρόσωπό του και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου!!”

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στη συνέχεια καταχειροκροτούμενος ο κ.Αμάρι αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Τσικούρα για τα θερμά του λόγια και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση σημείωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση φίλων και συνεργατών…  να ηγηθεί,  μιας ανεξάρτητης κίνησης πολιτών, που θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών στον Δήμο Τυρνάβου και  που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας, της ισοτιμίας, της εντιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Που θα σέβεται και θα εκτιμά την σοφία – εμπειρία – έργα – απόψεις των «παλιών» και  θα τα συνθέτει με τον ενθουσιασμό των νέων… που έχουν μεγαλύτερα όρια σκέψης και δράσης, για να βρίσκει τις λύσεις.  “Αυτό που απαιτεί το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.  Εγώ και οι συνεργάτες μου… σεβόμαστε τα έργα κάθε προηγούμενης δημοτικής αρχής και δεν μηδενίζουμε κανέναν και τίποτε.  Πιστεύουμε ότι ο Δήμος… έχει συνεχή ροή.   Δουλειά της κάθε νέας εκλεγμένης δημοτικής αρχής… είναι να αναγνωρίζει όσα έγιναν, να τα εξελίσσει και να βάλει το δικό της λιθαράκι στην κατεύθυνση , να έχουμε έναν Δήμο… που θα χαιρόμαστε  να ζούμε όλοι μέσα σ’ αυτόν, που θα εξελίσσεται και θα αναπτύσσεται συνεχώς”, σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θεωρούν το δήμο ένα ενιαίο σύνολο – μία πόλη.

“Θέλουμε… με ισόρροπη ανάπτυξη… όλοι οι δημότες και όλες οι περιοχές… να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς διακρίσεις,.. διατηρώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες… ομορφιές τους.

Σήμερα εδώδηλώνω δημόσια, ότι θέτω τον εαυτό μου… στην κρίση… και τη διάθεση των συνδημοτών μου… στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.   Δηλώνω… ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος  για τον Δήμο Τυρνάβου με τον συνδυασμό  « Η πόλη, που θέλουμε»” ανέφερε ο κ. Αμάρι, που συνεχίζοντας τόνισε τα εξής:

“Δέσμευσηπροσωπικά δική μου… αλλά  και του συνδυασμού…είναι ότι : Με το όραμα, με τις αξίες και τους στόχους μας,  με σχέδιο, με μεράκι και αγάπη, με την συνεχόμενη φροντίδα μας, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις…  οι ρίζες αυτέςνα βλαστήσουν, να δέσουν… έναν γερό κορμό.. με πολλά όμορφα κλαδιά… που θα καρποφορεί συνεχώς στο μέλλον… ώστε η κοινωνική ευημερία… να μην είναι ουτοπία.

Ο συνδυασμός  μας     «  Η πόλη,   που θέλουμε »      στελεχώνεται από Άνδρες, Γυναίκες, Νέες και Νέους… που έχουν μεράκι και όρεξη.. για συλλογική δράση… με σκοπό την κοινωνική ευημερία.  Όλοι μας έχουμε… κάποια πολιτική αφετηρία.  Κριτήριο όμως… για την συνεργασία μας…δεν είναι τα πολιτικά πιστεύω …και οι ιδεολογικές αφετηρίες…το χρώμα ή το επάγγελμα του καθενός. Κριτήριο…  είναι το ήθος, η εντιμότητα, οι ικανότητες, οι δεξιότητες τους… και να συμφωνούν με τις βασικές αρχές…και αξίες που ανέφερα παραπάνω.

Συνδετήρια δύναμη του συνδυασμού…  είναι η διάθεση …για προσφορά και η αγάπη των στελεχών μας .,… για όλους τους δημότες του Δήμου Τυρνάβου.

« Η πόλη,    που θέλουμε »     γνωρίζει ότι

– ο Δήμος… πρωτίστως… είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι πολίτες που ζούν.. εργάζονται… και διαβιούν μέσα στα όριά του. Έχουν πρόσωπο…έχουν ανάγκεςέχουν όνειρα. Γι’ αυτό ως δημοτική αρχή… πρώτο μέλημά μας … θα είναι ο σεβασμός στον πολίτη , η ουσιαστική επικοινωνία μαζί του…ώστε να λύνουμε τα προβλήματά το.. να του ανοίγονται δρόμοι… για το μέλλον…να ομορφαίνει,,  η  καθημερινότητά του .

-Ο Δήμος… είναι οι υποδομές του… ,είναι το περιβάλλον που ζει ο πολίτης… είναι οι συγκοινωνίες…είναι η δυνατότητα, που δίνεται… στον πεζό… να περπατήσει ελεύθερα και χωρίς εμπόδια στους δρόμους… αλλά και στον οδηγό… να κινηθεί γρήγορα… και με ασφάλεια. Είναι η καθαριότητα…. και η πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους.. είναι το πράσινο που… σπάει το άγριο γκρίζο του τσιμέντου… και το μαύρο της ασφάλτου…είναι οι πλατείες και τα πάρκα του.

Είναι ο σεβασμός… στους ανθρώπους… με κινητικά προβλήματα και με ειδικές ανάγκες…ικανότητες… και οι υποδομές που τους διευκολύνουν.

-Είναι η ασφάλεια. Είναι η φροντίδα…των ευπαθών ομάδων… και των ηλικιωμένων.  Είναι η ενίσχυση… της κοινωνικής αλληλεγγύης.

-Είναι οι χώροι άθλησης… και οι υποδομές για τον πολιτισμό… και την παιδεία. Είναι τα στοιχεία εκείνα… που κάνουν… κάθε πόλη… και χωριό… κατάλληλα για το παιδί… για την Γυναίκα…για την απασχόληση…ώστε οι νέοι…. να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

«  Η πόλη, που θέλουμε» ως Δημοτική αρχή,

-θα συνεργαστεί… με όλους τους φορείς και συλλόγους του Δήμου…με το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, για να πετύχουμε τα μικρά και τα μεγάλα …που θα κάνουν την διαφορά στον Δήμο μας…  Στο νέο δημοτικό συμβούλιο… οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων… θα είναι πολύτιμοι συνεργάτες… και όχι αντίπαλοι.  Αυτό είναι δέσμευση”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος χωρίς να κάνει αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού σημείωσε ότι δύο σημαντικοί στόχοι του συνδυασμού είναι η δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την τόνωση του εμπορικού κόσμου και για την επιχειρηματικότητα των νέων και η δημιουργία υποδομών και κατάλληλου  περιβάλλοντος για την τόνωση του πρωτογενή τομέα.

“Η ανάπτυξη που θέλουμε όλοι και είναι δικαίωμά μας πρέπει να είναι βιώσιμη για να αντέξει στο μέλλον.  Και φυσικά χρειάζεται πόρους.

Γνωρίζω πολύ καλά… τις βασικές ανάγκες… και τα προβλήματα… όλου του Δήμου Τυρνάβου..Γι’ αυτό… ως νέος  Δήμαρχος… και νέα Δημοτική αρχή… θα κινηθούμε… όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο (Περιφέρεια και Υπουργεία)… αλλά σε Ευρωπαϊκό και σε Παγκόσμιο επίπεδο… για την εύρεση πόρων… και οικονομικών συμμάχων”, τόνισε ο γνωστός γιατρός.

Κλείνοντας την ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

Θέλουμε ο δήμος μας να έχει την δική του ταυτότητα.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορία του…τα πλεονεκτήματά του… και το καταπληκτικό Ανθρώπινο ..Κεφάλαιό  του.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που θα οδηγούν… στην βιώσιμη… ισόρροπη.. ανάπτυξη. Μαζί με τους Νέους… να διαμορφώσουμε  το μέλλον του τόπου μας.

Θέλουμε ο δήμος μας.. να γίνει… μια σύγχρονη πόλη, παράδειγμα προοδευτικής… και ανεπτυγμένης κοινωνίας… που νοιάζεται για όλους τους δημότες του.

Θέλουμε ο δήμος μας να είναι πόλος έλξης τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους ανθρώπους άλλων πόλεων και χωρών.

Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση, ενθουσιασμό, μεράκι, αγάπη, όρεξη για δουλειά και συνεργασία, ώστε να κάνουμε με την στήριξή σας… το όραμά μας για τον Δήμο Τυρνάβου , Πραγματικότητα !

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Φίλες και Φίλοι,

Με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρό πολιτικό λόγο, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, καλώ… όλους  εσάς που πιστεύετε σ’ αυτές  τις αξίες και αρχές  να μας εμπιστευτείτε και μαζί να συνεργαστούμε για να γίνει ο δήμος μας… μια πόλη που θα ασκεί γοητεία, που θα μας εκπλήσσει ευχάριστα, με την ευρηματικότητά της, που θα χαιρόμαστε να κυκλοφορούμε κάθε μέρα.

Επιτέλους, να γίνει ο δήμος Τυρνάβου, «Η πόλη που θέλουμε »

Έχει αποδειχθεί στη ζωή… πως μόνος του ένας άνθρωπος… δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Εγώ, αισθάνομαι τυχερός, γιατί σ’ αυτόν τον αγώνα, σε αυτό το ταξίδι, έχω δίπλα μου… αξιόλογους συνεργάτες, ικανούς συνοδοιπόρους που μαζί μπορούμε να φθάσουμε στο τέρμα, βάζοντας ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη του δήμου μας, αφήνοντας παρακαταθήκη… ένα καλύτερο μέλλον, για την νέα γενιά, για τα παιδιά μας. Χρειαζόμαστε όμως.. και την δική σας στήριξη, έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε το στίγμα της πόλης  που θέλουμε, του Δήμου που οραματιζόμαστε”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ