ΤΟ ΒΑΡΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΤΙΟ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

rrem

 Το μήνυμα του Χρ. Κέλλα  από το Δομένικο, στα «Καυκάκεια 2019

«Υποκλινόμαστε, σήμερα, στη μνήμη των ηρώων, που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής στο όνομα της φρίκης και του παραλογισμού, που γνώρισε η ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τούτη η γη κουβαλάει βαρύ το φορτίο της ιστορίας, με γεγονότα και εικόνες, που αποτελούν φάρο της δικής μας πορείας στο μέλλον».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης «Καυκάκεια» για το ολοκαύτωμα του Δομένικου, προσθέτοντας:

«76 χρόνια μετά, δεν υπάρχουν λέξεις, που να αποδίδουν το μέγεθος της θυσίας των ηρώων και να χωρούν τον πόνο και την οδύνη των οικογενειών τους. Το Δομένικο, το Αμούρι, το Μεσοχώρι και το Δαμάσι ρήμαξαν και βυθίστηκαν στο πένθος, γιατί οι κάτοικοί τους τόλμησαν να αντισταθούν και να υπερασπιστούν τη γη και την αξιοπρέπειά τους.

Οφείλουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να κρατήσουμε ζωντανές τη μνήμη και τις θυσίες τους, που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα ελευθερίας και ειρήνης. Οφείλουμε, με το βλέμμα στο παρελθόν και όραμα για τις επόμενες γενιές, να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές μίσους και διχασμού και να διατηρήσουμε αναμμένη τη φλόγα των αρχών και των αξιών μας για ένα μέλλον ειρηνικό και δημιουργικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ