ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του τέως ΤΕΙ στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της στροφής της αγροτικής παραγωγής προς οικονομικά βιώσιμη και περιβαλλοντικά αειφόρο γεωργική παραγωγή, η βιομηχανική κάνναβη αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική εναλλακτική καλλιέργεια, καθώς είναι μία καλλιέργεια με χαμηλές απαιτήσεις σε εισροές,  παρέχει τη δυνατότητα φυτοεξυγίανσης ρυπασμένων εδαφών και είναι άκρως εκμεταλλεύσιμη στο σύνολο των προϊόντων,

παραπροϊόντων και υποπροϊόντων που προκύπτουν από τις διαδικασίες αξιοποίησής τους. Ο σκοπός  πειραμάτων αγρού που πραγματοποιούνται εδώ και δύο χρόνια στο Εργαστήριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, είναι η σύνταξη πρωτοκόλλου καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης, ώστε να επιτύχουμε τις καλύτερες αποδόσεις σε ίνα, βλαστό, φύλλα, CBD, σπόρο και λάδι.

Επίσης διερευνάται και η εκμετάλλευση των υποπροϊόντων για χρήση ως βελτιωτικών εδάφους και ενσωμάτωση στο σιτηρέσιο των ζώων. Κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο θα επεκταθεί η έρευνα διαφόρων ποικιλιών σε καλλιέργειες υπαίθρου και υπό κάλυψη, ώστε να είμαστε σε θέση να δώσουμε ολοκληρωμένες πληροφορίες προς τους παραγωγούς και λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς.

Με αφορμή τα προηγούμενα και στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα: “Βιομηχανική κάνναβη: μια δυναμική καλλιέργεια”, διοργανώνεται εκδήλωση την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 15.00, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων (τ.ΤΕΙ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ