ΔΡΟΜΟΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Ξεκινούν οι εργασίες στο κομμάτι από Μανδηλαρά έως τέρμα Ρούσβελτ

Ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες διαμόρφωσης σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Ασκληπιού, από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με το τέρμα της οδού Ρούσβελτ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας, από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ  Μπουλογιάννης Κωνσταντίνος – Ε. Παπαχρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από όρους του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού από το ύψος της Μανδηλαρά έως την διασταύρωση με τη Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στα πλαίσια της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ΔΕΥΑΛ έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο αν προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας, η αν. προϊσταμένη τμήματος κτιριακών έργων και αναπλάσεων κ. Μ. Κωτούλα και ο εκ των μελετητών κ. Ηλ. Πνευματικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ