ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η Μ. ΖΟΡΜΠΑ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από τη Λάρισα η υπουργός Πολιτισμού Μ. Ζορμπά, η οποία κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην πόλη φρόντισε να επισκεφθεί μουσεία και Πινακοθήκη, ανακοινώνοντας και τη λειτουργία του Α’ Αρχαίου Θεάτρου το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Εντυπωσιασμένη από τις δομές και την αξιοποίηση του Μύλου του Παππά η υπουργός, δεν δίστασε να περιγράψει «ένα περιβάλλον το οποίο αποτελεί το παράδειγμα του πολιτιστικού περιβάλλοντος», αποδίδοντας τα εύσημα στο Δήμο Λαρισαίων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τυπικότητά της, όπως και η… ευλαβική τήρηση ενός ιδιαίτερα «φορτωμένου» προγράμματος.

Απολαυστικές οι επισκέψεις της στους χώρους πολιτισμού της Λάρισας και ιδιαίτερη η χαρά της όταν παρακολούθησε την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το αίμα βάφτηκε κόκκινο» μα και όταν ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σίτου, εκφράζοντας μάλιστα το θαυμασμό της για την αίθουσα «Τ. Τλούπας» στην κόρη του αείμνηστου φωτογράφου Βάνια Τλούπα, που ανέλαβε και την ενημέρωσή της για το έργο του πατέρα της.

«Δυνατό χαρτί» ο πολιτισμός στην πόλη, απόδειξη και οι σχετικές φωτογραφίες που από το πρωί της Δευτέρας «πλημμύρισαν» την επίσημη σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού κάνοντας γνωστές τις δομές στο πανελλήνιο.

Τα εύσημα σε όλους και κυρίως στους… αφανείς που «έτρεξαν» το διήμερο, φροντίζοντας να δουλέψουν όλα ρολόι.

Ε.Π.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ