ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σκληρή γλώσσα από τον εκπρόσωπο της ΚΕΕΡΦΑ και τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας για την επίθεση στους 2 Πακιστανούς που τελικά έγινε σε μονάδα της Πιερίας

Την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στη Λάρισα προκάλεσαν οι καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ, για τις οποίες σας ενημέρωσε από χθες η σελίδα, σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαποί εργάτες δέχθηκαν απειλές και χτυπήθηκαν στο χώρο δουλειάς τους σε κτηνοτροφική μονάδα, ενώ όπως προέκυψε οι καταγγελίες δεν αφορούν τελικά κτηνοτροφική μονάδα του νομού Λάρισας όπως αρχικά είχε καταγγελθεί

προφανώς λόγω σύγχυσης των τραυματισμένων αλλοδαπών, αλλά της γειτονικής Πιερίας.

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, πρόκειται για μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζ. Ασλάμ, να είναι καταπέλτης για το θέμα που πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ο κ. Ασλάμ αποκάλυψε πως το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου στη μονάδα που εκτρέφει 1.100 πρόβατα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν οι δύο αλλοδαποί που παρέμεναν απλήρωτοι επί 3 μήνες ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

«Το αφεντικό βρίζοντάς τους για το θρήσκευμα και με την εμφάνιση μπράβων επικαλέστηκε “συνεργασία” με φασιστικό μόρφωμα για την εξόντωσή τους, για να ακολουθήσει και ο ξυλοδαρμός τους», τόνισαν οι ομιλητές, προσθέτοντας πως οι Πακιστανοί εργάτες δεν είχαν άδεια παραμονής και φοβήθηκαν να απευθυνθούν στις αρχές προκειμένου να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν.

Από την πλευρά του ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας το προφίλ του εργοδότη στο f/b (ο οποίος κατονομάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης) περιέγραψε απίστευτο φασιστικό παραλήρημα «που παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές τοποθετήσεις συγκεκριμένου κόμματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγέλλοντες, Σαλμάν Ατζούμ και Σαίντ Αχμέντ δεν εμφανίστηκαν στη συνέντευξη τύπου, αφού παρουσιάστηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Λάρισα, η οποία με τη σειρά της διαπιστώνοντας περί τίνος πρόκειται παρέπεμψε την υπόθεση στο γραφείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στη συνέντευξη Τύπου οι δύο εργάτες διέμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες σε δωμάτιο δίπλα στη μονάδα και εργαζόταν επί 7ημέρου από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα με ένα δίωρο διάλειμμα.

«Η περίπτωση αποτελεί μια νέα Μανωλάδα με άρωμα φασιστικής βίας», ανέφερε μιλώντας στο paidis.com ο κ. Κωνσταντίνου ζητώντας την παρέμβαση των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης, ενώ μήνυση για ρατσιστική βία αναμένεται να κατατεθεί εναντίον του ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας από την Κίνηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ