ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2ου Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου οι RoboSprinklers, η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα, συμμετείχε στον Πανθεσσαλικό Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 της WRO για μαθητές Δημοτικού στην κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο». 
Θέμα του διαγωνισμού ήταν πώς η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά.
Σκοπός για το Δημοτικό είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν εμπράκτως τις έννοιες της μηχανικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών, χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Scratch του ΜΙΤ. Με αυτόν τον τρόπο ο διαγωνισμός εξοικειώνει τους μαθητές με το θεμελιώδες κεφάλαιο των «απλών μηχανών», εμπλουτίζοντας έτσι τους διδακτικούς στόχους του Προγράμματος Σπουδών.

Τα Ευρωπαϊκά νησιά πειραματίζονται εδώ και χρόνια με νέους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζοντας πρακτικές που προάγουν την καινοτομία και την κοινωνική συνοχή, δοκιμάζοντας διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα για την παροχή νέων υπηρεσιών, εισάγοντας έξυπνες τεχνολογίες για τη βέλτιστη χρήση των πόρων και υποδομών τους, εκπαιδεύοντας τους πολίτες και ευαισθητοποιώντας τους επισκέπτες γύρω από ζητήματα βιωσιμότητας.

Με κίνητρο την ανεύρεση λύσεων σε πραγματικά και συχνά πιεστικά προβλήματα, τα νησιά έχουν αναπτύξει πολυσχιδή δράση, παράγοντας καλές πρακτικές γύρω από την έξυπνη και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, εμπνέοντας και κινητοποιώντας ταυτόχρονα άλλες νησιωτικές και γεωγραφικά απομονωμένες περιοχές καθώς και περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης
Το θέμα της φετινής πρόκλησης της Ανοικτής κατηγορίας για μαθητές Δημοτικού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 είναι «Αρχιπέλαγος Αιγαίο». Οι μαθητές οι οποίοι διαγωνίστηκαν έπρεπε να παρουσιάσουν ένα έργο με αυτοματισμούς, οι οποίοι θα έχουν σχέση με το θέμα του διαγωνισμού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών

Τα παιδιά της Ε και Στ τάξη, του Δ.Σ. Αμπελώνα στην πρώτη τους συμμετοχή στους αγώνες με προπονήτρια τη δασκάλα Πληροφορικής κ. Ξανθή Κόκκινου δούλεψαν με ζήλο, κέφι, ευχαρίστηση και παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ακούγοντας κολακευτικά σχόλια από προπονητές και επισκέπτες στο διαγωνισμό.

Η ομάδα του 2ου δημοτικού Αμπελώνα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

“Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας καθώς και στην δασκάλα τους για την εξαίσια εργασία τους. Συγχαρητήρια και στους γονείς που στέκονται δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών.
Το σχολείο μας , το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα , θα συνεχίσει να είναι ανοιχτό σε ιδέες και προκλήσεις. Θα στηρίζει όποιες προσπάθειες δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να απολαμβάνετε και να χαίρεστε την κάθε στιγμή του ταξιδιού σας”, σημειώνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής του σχολείου Σ. Μπλάνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ