ΣΕΦ… ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πραγματοποίησαν διήμερο φεστιβάλ μαγειρικής και γαστρονομίας στα Φάρσαλα

Ο κλάδος Προσκόπων της Π.Ε. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, δηλαδή έφηβοι πρόσκοποι ηλικίας 11-15 ετών, υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία μια διήμερη δράση γεμάτη γεύσεις, μυρωδιές, εμπειρίες και γνώσεις.

Οι πρόσκοποι από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αμπελώνα και Φάρσαλα γνώρισαν την αξία της μεσογειακής διατροφής και την πυραμίδα των τροφών από την διατροφολόγο κα. Σέργια Γκουντοπούλου. Αξιοποίησαν, τα συγκεκριμένα χρήματα που είχαν στη διάθεση τους, ψωνίζοντας τα υλικά των συνταγών που θα μαγείρευαν από τοπικά Super Market, κατόπιν των συμβουλών από τον βαθμοφόρο κ. Μενέλαο Κοτασίδη, που είχε και τον συντονισμό της δράσης.

Ακολούθησαν τον σεφ κ. Γιώργο Μαγαλιό, στην εκτέλεση της συνταγής και γεύτηκαν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Παρακολούθησαν τον σεφ καθηγητή του Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Αλέξανδρο Θεολόγου με τους βοηθούς του, στην παρασκευή πιάτων υψηλής γαστρονομίας και στην λειτουργία της επαγγελματικής κουζίνας. Στο τέλος οι 85 πρόσκοποι με τη συμβολή των 15 βαθμοφόρων διαγωνίστηκαν στην παρασκευή φαγητού και σαλάτας, στην εμφάνιση του πιάτου και φυσικά στην καθαριότητα του κάθε πάγκου που χρησιμοποίησαν οι 14 ενωμοτίες (παρέες προσκόπων), σε ορισμένο χρόνο και βαθμολογήθηκαν από τον σεφ με τους βοηθούς του. Καλύτερη ενωμοτία, βάση της βαθμολογίας, αναδείχθηκε η ενωμοτία «ΑΛΟΓΑ» από τον Αμπελώνα.

Η χαρά της δημιουργίας, ο ενθουσιασμός της ομαδικής εργασίας, οι αρμοδιότητες που είχε ο κάθε πρόσκοπος και το πλήθος των γνώσεων που απέκτησαν οι έφηβοι, συνέβαλαν στην επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων που θέτουν οι πρόσκοποι σε κάθε τους δράση και στην υπόσχεση όλων να επαναληφθεί στο μέλλον.

Αρχηγός της δράσης ήταν ο κ. Πάρης Μακρής, έφορος κλάδου προσκόπων της Περιφερειακής εφορείας, επίσης παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Έφορος κεντρικής & δυτικής Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Κόρκας μαζί με τον Γενικό Έφορο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Χριστόφορο Μητρομάρα.

Οι Πρόσκοποι ευχαριστούν τους ειδικούς συνεργάτες τους,  διατροφολόγο – διαιτολόγο κα Σέργια Γκουντοπούλου, τον σεφ κ. Γιώργο Μαγαλιό και το Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ για τον εθελοντικό χρόνο που αφιέρωσαν στους έφηβους προσκόπους. Ακόμη αρωγοί στην πραγματοποίηση της δράσης ήταν ο Δήμος Φαρσάλων, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Δερλός και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, όπου φιλοξενήθηκε όλη η δράση και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ