ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Θερμής υποδοχής έτυχε το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μτσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, η οποία παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας και της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με θέμα «Σύγχρονες Πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας», που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λάρισας.

«Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θα πρέπει να είναι καθοριστικές και να εξελίσσοντας σε σχέση με την εξέλιξη της οικογένειας και την προστασία της, αφού αυτή αποτελεί τον κορμό μιας χώρας, ωστόσο η γυναίκαι στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στον τριπλό ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης βρίσκει απέναντι το ελληνικό κράτος αντί να το έχει σύμμαχο», τόνισε σε χαιρετισμό της η κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση και την προστασία της οικογένειας από τις: Μαρία Αντωνίου, βουλευτή Καστοριάς, Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτή Σερρών, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτή Β’ Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη, βουλευτή Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή, βουλευτή Β’ Αθηνών, Κατερίνα Μάρκου, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και Έλενα Ράπτη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

«Η οικογένεια βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ», τόνισαν οι ομιλήτριες αναλύοντας το πρόγραμμα του κόμματος, ενώ θίχτηκαν ζητήματα όπως το υψηλό κόστος της εξωσωματικής και ο μικρός αριθμός δημόσιων μονάδων, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών γυναικών ιδίως στην περιφέρεια και τα νησιά, όπως και θέματα σχετικά την κάλυψη εξετάσεων και δαπανών, αλλά και υποστήριξης της εργαζόμενης γυναίκας.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη αυξημένης στήριξης των οικογενειών που έχουν κάποιο παιδί με αναπηρία, αλλά και στη δημιουργία υποδομών φροντίδας για τους ηλικιωμένους και την προώθηση της ενεργού γήρανσης, ενώ την εκδήλωση συντόνισαν η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ