ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΡΑΝΝΩΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ»

Την εξέλιξη των έργων που αφορούν στην «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης σε οικισμούς των ΔΕ Κραννώνα και Νίκαιας» είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει σε επισκέψή του, επικεφαλής κλιμακίου, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων στις υπό κατασκευή δεξαμενές που ανεγείρονται στις ΤΚ  Ψυχικού και Αγίου Γεωργίου καθώς και για τα δίκτυα αγωγών μεταφοράς νερού.

Το παραπάνω έργο συνολικού ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.177.560,97 € δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετώπιζαν οι κοινότητες Ψυχικό, Αγ. Γεώργιος, Κυπάρισσος, Αγ. Παρασκευή, Ζάππειο και Δίλοφος και αφορά στην ολοκλήρωση υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού, με την προσθήκη νέων τμημάτων, συνολικού μήκους 14.171 μέτρων και την κατασκευή πέντε δεξαμενών αποθήκευσης νερού. Τα τμήματα των αγωγών τοποθετούνται ήδη παράλληλα με τις οριογραμμές του  επαρχιακού δικτύου και έξω από το ασφαλτικό κατάστρωμα της οδού για να εξασφαλισθεί η εύκολη επιθεώρηση και η συντήρησή του κατά τη φάση της λειτουργίας του έργου. Όσον αφορά τις κατασκευές δεξαμενών προβλέπονται τα παρακάτω:

-Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό η οποία θα τροφοδοτεί τον οικισμό του Ψυχικού και μέσω αυτής το δίκτυο μεταφοράς του νερού.

-Δεξαμενή χωρητικότητας 200 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη δεξαμενή και θα υδροδοτεί τον οικισμό.

-Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στην Κυπάρισσο η οποία θα χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με την υφιστάμενη δεξαμενή και οι οποίες θα τροφοδοτούν το δίκτυο μεταφοράς του νερού.

-Δεξαμενή 500  τετραγωνικών μέτρων  στο Ζάππειο  η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη δεξαμενή και θα υδροδοτεί τον οικισμό.

-Δεξαμενή 200  τετραγωνικών μέτρων  στο Δίλοφο  η οποία επίσης θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη δεξαμενή και θα υδροδοτεί τον οικισμό.

Όλες οι δεξαμενές που θα κατασκευαστούν, βάση της μελέτης, είναι μερικώς επιχωματωμένες, κυκλικές με κυλινδρικούς θαλάμους αποθήκευσης και θαλάμους δικλείδων ορθογωνικής κάτοψης και θα είναι περιφραγμένες για ασφάλεια.

Φανερά ικανοποιημένος για την εξέλιξη του έργου ο Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και ύστερα από  άμεσες ενέργειες εντοπίσαμε, από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας, το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού στις ΔΕ Νίκαιας και  Κραννώνα. Με το έργο που πραγματοποιείτε δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και αφορά στο πόσιμο νερό. Το έργο εντάχθηκε  στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτσι ώστε με την ολοκλήρωσή του να υπάρχει επάρκεια πόσιμου, ποιοτικού νερού σε όλες τις τοπικές κοινότητες των ΔΕ Νίκαιας και Κραννώνα. Τέρμα πλέον οι υδροφόρες, τέρμα τα νιτρικά στο πόσιμο νερό και τέρμα η ταλαιπωρία των ανθρώπων.

Το νερό στο σύνολο του Δήμου σύμφωνα και με τις μετρήσεις που κάνουμε συνεχώς είναι άριστο. Θα πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του και καλούμε τους πολίτες να μην κάνουν υπερκατανάλωση στο νερό. Ευελπιστούμε ότι με τα έργα που εκτελούμε ήδη όπως την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από την ΤΚ Κραννώνα στην ΤΚ Μαυροβουνίου,  την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης των ΤΚ Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων και με αυτά που έχουν δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα όπως  η κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Χάλκης και η διασύνδεση εξωτερικού δικτύου ΔΕ Πλατυκάμπου και ΔΕ Κιλελέρ μέσω υφιστάμενων δικτύων και υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων καθώς και η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Κιλελέρ αλλά και με τη συνεργασία των δημοτών ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ στο Δήμο Κιλελέρ. Βέβαια, τα έργα αυτά έχουν και μια ιδιαίτερη σημασία στην τοπική οικονομία καθώς και χρήματα επενδύονται και θέσεις εργασίας πρόκειται να στηριχθούν ή να δημιουργηθούν. Συνεχίζουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κώστα Αγοραστό, τα έργα ουσίας και φέρνουμε απτά αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία».

Το δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Σ. καλέτσιος και Αν. Ρεντζιάς, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Ι. Παπακανάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρείας που υλοποιεί το έργο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ