ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας τιμά τη θρυλική ΕΠΟΝ, 76 χρόνια μετά την ίδρυσή της διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο «Το ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα 100 χρόνια δίπλα στη νέα γενιά», την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 7μμ, στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει  η προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ ” Ο δρόμος μας”.

Σε όλη την 100χρονη ζωή του, το ΚΚΕ ασχολήθηκε με αμέριστο ενδιαφέρον για τη ζωή και τα προβλήματα της νέας γενιάς.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στη νεολαία και θέλει να στείλει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις, που δεν συμβιβάζονται  με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας.

Ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ότι με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Υπάρχει άλλος δρόμος και μπορούμε να τον βαδίσουμε μαζί. Έχουμε ιστορική παρακαταθήκη την ηρωική ΟΚΝΕ, την θρυλική ΕΠΟΝ.

Στις 23 Φλεβάρη συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Η θρυλική αυτή οργάνωση του ΕΑΜ, τροφοδότησε με εκατοντάδες χιλιάδες νέους τον αγώνα ενάντια στους ναζί και φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους,  γαλούχησε χιλιάδες μαχητές του ΕΛΑΣ και κατοπινά του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Πρώτοι στη μάχη για την επιβίωση του λαού, πρώτοι στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, ενάντια στα πρότυπα του συμβιβασμού που καλλιεργούσαν στη νεολαία.

Το ΚΚΕ υπήρξε ο καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης αυτού του μεγάλου αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Η  ΟΚΝΕ, αποτέλεσε το βασικό μοχλό ανάπτυξης της ΕΠΟΝ.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν στη νέα γενιά είναι να μην έχει και να μην διεκδικεί δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το σύστημα για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” που οι προηγούμενοι άφησαν στη μέση: Να περάσει νέα μνημόνια, χωρίς μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, να στείλει ριζοσπάστες αγωνιστές σπίτι τους, να ξεπλύνει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με προοδευτικό μανδύα, να διαδίδεται σε έναν κόσμο η αντίληψη ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος”. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη προσφορά του στο σύστημα και πρέπει να το σκεφτεί καλά κάθε νέος.

Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα, με τις πιο σύγχρονες, επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες.

Εμπιστευτείτε – ισχυροποιήστε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να δυναμώσει η καθημερινή μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και κατοικίας, για την ανάπτυξη αγώνων διεκδίκησης των δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά και συνολικά τη ζωή. Ελάτε να παλέψουμε μαζί  για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

“Είμαστε το Κόμμα του μέλλοντος, γιατί το μέλλον ανήκει στη νεολαία. Είμαστε Κόμμα των καινοτόμων και η νεολαία δείχνει πάντα ενθουσιασμό να ακολουθεί τους καινοτόμους. Είμαστε το Κόμμα που παλεύει με αυταπάρνηση κατά της παλιάς σήψης, γιατί η νεολαία πρώτη θα ορμήσει σε αυτήν την πάλη…” (Φρ. Ένγκελς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ