ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, Ημερίδα  για τους  Μαθηματικούς  της  Δ/θμιας  Εκπ/σης  Καρδίτσας, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του 1ου  ΕΠΑ.Λ. Την πρωτοβουλία  ανέλαβε ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού έργου  Μαθηματικών  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας  κ. Κωνσταντίνος  Μπουραζάνας , ο οποίος   ήταν και ο βασικός ομιλητής .

Η Ημερίδα  διεξήχθη σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση  Δ/θμιας Εκπ/σης  Καρδίτσας.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρδίτσας κ. Μιχαήλ Παπανούσκας, ο οποίος  εξήρε την πρωτοβουλία και τόνισε  ότι  σκοπός της επιστήμης είναι η χρήση της ως εργαλείο για  την προσέγγιση  του κόσμου με ταπείνωση.

Εν συνεχεία  ο κ. Κ. Μπουραζάνας  ανέπτυξε την εισήγησή του  με  θέμα: «Βελτιστοποίηση  της  διδασκαλίας των Μαθηματικών», παρουσιάζοντας  σύγχρονες  μεθόδους  προσέγγισης μαθηματικών θεωριών που και με τη συνδρομή εποπτικών μέσων,  προσελκύουν   το ενδιαφέρον  τόσο των  διδασκόντων , όσο και των  διδασκομένων  και  παρακινούν  τους μαθητές  στη δημιουργία κριτικής σκέψης .

Ακολούθως  πήρε το λόγο  ο διακεκριμένος ερευνητής  των Μαθηματικών κ. Αθανάσιος  Γακόπουλος . Με καταγωγή  από τα Φάρσαλα , Χημικός Μηχανικός  , ασχολείται έντονα  με την έρευνα  στα Μαθηματικά . Στη συγκεκριμένη  Ημερίδα  ανέπτυξε   τη μελέτη του για  το Πλαγιογώνιο σύστημα και την εφαρμογή της  στην επίλυση Γεωμετρικών προβλημάτων.

Ας  σημειωθεί  ότι  η μελέτη  του αυτή είναι μοναδική στην Ελληνική αλλά και  διεθνή Μαθηματική βιβλιογραφία και  προκαλεί το ενδιαφέρον  διεθνών sites, περιοδικών και Πανεπιστημιακών μονάδων του εξωτερικού.

Οι  παρεβρισκόμενοι   εντυπωσιάστηκαν από την επιστημονική αρτιότητα  των ομιλούντων αλλά και το αδιάκοπο ερευνητικό ενδιαφέρον τους  για  την επιστήμη των Μαθηματικών και διατύπωσαν πλήθος ερωτημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ