ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρνείται τη μεταφορά στο νοσοκομείο-Εκδίκαση της υπόθεσης στις 28 Φεβρουαρίου

Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει πλέον η υγεία του 49χρονου κρατούμενου των φυλακών Λάρισας Σπ. Χ., ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 14 Ιανουαρίου με αίτημα την εφαρμογή των άρθρων που προβλέπουν την συγχώνευση των ποινών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρους νομικούς κύκλους παρά τις απανωτές αιτήσεις προς την εισαγγελία Εύβοιας για να σταλθεί η αίτηση στην Αθήνα και να γίνει η προσμέτρηση και η συγχώνευση των ποινών εκεί που ο κρατούμενος υπάγεται νομοθετικά όλες έχουν απορριφθεί, ενώ οι εισαγγελικές αρχές όρισαν τακτική δικάσιμο για τις 28 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Χαλκίδας.

Με τον κρατούμενο να ξεπερνά τις 35 μέρες απεργίας πείνας, αλλά και τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού (σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις), προβληματισμός επικρατεί τόσο για τη «μακρινή» με βάση τα δεδομένα ημερομηνία εκδίκασης που ορίστηκε, όσο και για τη συνεχή άρνησή του για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κρατούμενος, που μόλις πριν λίγα 24ωρα μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο, αρνήθηκε νέα μεταφορά του λόγω επιδείνωσης της υγείας του, ενώ έχει απώλεια βάρους που αγγίζει τα 25 κιλά, παρουσιάζει δε έντονα αναπνευστικά, αγγειολογικά, ορθοπεδικά και κινητικά προβλήματα.

Πηγές ανέφεραν στη σελίδα πως ο 49χρονος εμμένει στον αγώνα του μέχρι τέλους, ενώ πανελλαδική διάσταση έχει πάρει η κινητοποίηση αλληλέγγυων και συλλογικοτήτων που με πορείες και λοιπές δράσεις εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον κρατούμενο ζητώντας την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του, μα και την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ