ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΒΑΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Με αιχμή του δόρατος τον αγώνα ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ στο δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κινητοποίηση κινήθηκε καλύτερα από προηγούμενες, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ζ. Γκαραλιάκος τόνισε πως ο αγώνας θα συνεχισθεί με στόχο τα ΒΑΕ να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάει σε εκλογές με “ομήρους” τους εργαζόμενους προκειμένου να έχει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμεί», υπογράμμισε ο κ. Γκαραλιάκος.

Ακολούθησε ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «τα  Βαρέα και Ανθυγιεινά κερδήθηκαν με αγώνες και δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας με βάση το νόμο 4512/2018 που η ίδια ψήφισε και διακόπτει την καταβολή του σε όλους τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ από τη 1η του Μάρτη. Η αντεργατική κατρακύλα τους δεν έχει πάτο!», με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ