«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΑΡΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Σε σημείο… βρασμού οι αρδευτές του κάμπου που έδωσαν το παρών σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και με αφορμή τη γνωστοποίηση του νέου περιβαλλοντικού τέλους άρδευσης, το οποίο υπέγραψε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ν. Ντίτορας.

Ενδεικτικό το ότι αρκετά από τα όσα ακούστηκαν στα «πηγαδάκια» δεν μεταφέρονται καν για ευνόητους λόγους, με τον Περιφερειάρχη να μιλά ανοιχτά για «ταφόπλακα» και καταδίκη της παραγωγής στη Θεσσαλία.

Λάβρος κατά της απόφασης και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δ. Τσιούρης, που μίλησε ευθέως για «εισπρακτικό ρόλο των ΤΟΕΒ» και νέο χαράτσι.

«Μας ζητούν ουσιαστικά να γίνουμε εισπράκτορες του κράτους, ενώ μιλάμε για ένα χαράτσι κοντά στο 1 εκ. ευρώ», τόνισε ο κ. Τσιούρης, με τους παρευρισκόμενους να καταγγέλλουν πως το αρδευτικό τέλος εμφανίστηκε σε πολύ πιο χαμηλές τιμές σε άλλες περιοχές της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα και την πλήρη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ψύχραιμος κατά τα άλλα ο Κ. Αγοραστός ζήτησε από την Αποκεντρωμένη «να ξαναδεί την απόφαση», ενώ σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κατατέθηκε και από το βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ