780 ΕΚΘΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ 12η AGROTHESSALY

Τεράστιο το ενδιαφέρον για την έκθεση, που αποτελεί σύμπραξη της ΔΕΘ-Helexpo και του δήμου Λαρισαίων

Την απόλυτα επιτυχημένη σύμπραξη της ΔΕΘ-Helexpo με τον δήμο Λαρισαίων αντανακλούν τα μεγέθη της φετινής Agrothessaly, που θα διοργανωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, στη Λάρισα.

Η 12η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000  τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προέρχονται από 38 χώρες, ενώ αναμένονται και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

Στην 12η Agrothessaly εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και θα ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα του κλάδου στη διεθνή σκηνή.

Παρουσιάζοντας την 12η Agrothessaly ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως πλέον έχει τα χαρακτηριστικά μιας κεντρικής έκθεσης και όχι μιας περιφερειακής, ενώ χαρακτήρισε την φετινή διοργάνωση κορυφαία. Σημείωσε δε πως οι περιφερειακές εκθέσεις αποτελούν στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, κ. Παναγιώτης Νταής, έκανε λόγο για τεράστια ζήτηση στη φετινή διοργάνωση, σημείωσε πως η Agrothessaly μεγαλώνει διαρκώς, γι’ αυτό και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ έκανε γνωστό πως στην 13η Agrothessaly στόχος θα είναι η δημιουργία νέων υποδομών. Ανέφερε δε ενδεικτικά πως το 2017 οι επισκέπτες της διοργάνωσης ήταν 40.000, έναντι μόλις 5.000 το 2015, πριν από τη σύμπραξη ΔΕΘ-Helexpo και δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ