ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΜΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εντολή για κατάθεση αγωγής κατά της ΕΔΑΘΕΣΣ, για τομές που πραγματοποίησε η εταιρεία σε πεζοδρόμο της ανακατασκευασμένης οδού Μανδηλαρά, έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μετά από ενημέρωση που είχε από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργών κ. Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί συνεργείο της ΕΔΑΘΕΣΣ, πραγματοποίησε τομή σε τμήμα πεζοδρομίου της οδού Μανδηλαρά. Αμεσα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμος Λαρισαίων, επικαλείται για άλλη μια φορά την συμφωνία και τη σχετική αλληλογραφία που είχε γίνει προς τη ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στη σχετική αλληλογραφία αναφέρεται πως ναι μεν  μπορεί  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η ΕΔΑ ΘΕΣΣ να εξαιρείται από την υποχρέωση έκδοσης άδειας εκσκαφής για τις εργασίες που πραγματοποιούνται εντός των ορίων του δήμου Λαρισαίων, ωστόσο περιγράφονται συγκεκριμένες προδιαγραφές για την αποκατάσταση των τομών.

Στα ίδια έγγραφα ωστόσο, τονίζεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία τομή στους δρόμους όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή όπως είναι η Μανδηλαρά, Ηπείρου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου – Φιλελλήνων, και επομένως ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του ως προς τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ