ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο ΜΑΞΙΜ, όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, έγινε χθες, Πέμπτη, η κοπή Πίτας της δημοτικής Παράταξης “Δράση Πολιτών “, του κ. Στέλιου Ροντούλη.

Ενώπιον ενός θερμού ακροατηρίου, που πολλές φορές χειροκροτούσε όρθιο, την εκδήλωση “άνοιξε” με ομιλία του ο γνωστός  Αμπελωνίτης καρδιοχειρουργός , κ. Βασίλης Χαλβατζούλης , ο οποίος διευθύνει στο “ΙΑΣΩ” Θεσσαλίας ένα πρότυπο Κέντρο Θώρακος και Καρδιάς. Ο κ. Χαλβατζούλης επαίνεσε την πολιτική πορεία του κ. Ροντούλη και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τη  “Δράση Πολιτών” , μακριά από κομματικές λογικές που δεν συνάδουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Ροντούλης έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου, για το οποίο αξίζει να υπερψηφισθεί από την τοπική κοινωνία.Κληθείς, μάλιστα , από τον κ. Ροντούλη να προσφέρει αφιλοκερδώς ιατρικές εξετάσεις στους Τυρναβίτες, αντέδρασε ευμενώς, λέγοντας ότι στο ιατρικό του  Κέντρο οι εξετάσεις των Τυρναβιτών και των Αμπελωνιτών θα γίνονται μόνο με το βιβλιάριο του ΕΟΠΥΥ, χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος για τον πολίτη, εξαγγελία που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο γνωστός Καρδιολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ξηρομερίσιος Ανδρέας,  ο οποίος δήλωσε ενώπιον των παρισταμένων, που καταχειροκροτούσαν , ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον Συνδυασμό του κ. Ροντούλη .Μάλιστα, ο κ. Ξηρομερίσιος ήταν αυτός που κάλεσε στο βήμα τον κ. Ροντούλη,  ο οποίος δήλωσε συγκινημένος από την εκ νέου υποψηφιότητά του κ. Ξηρομερίσιου,  καθώς, όπως είπε , την άκουσε και ο ίδιος για πρώτη φορά μέσα στην αίθουσα.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παρέλαβε ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” ,κ. Στέλιος Ροντούλης,  ενώπιον ενός ακροατηρίου που χειροκροτούσε όρθιο παρατεταμένα, γεγονός που τον κατασυγκίνησε .

Ο κ. Ροντούλης στην ομιλία του εστίασε, όπως είπε,  στον άνθρωπο-δημότη, για να καταδειχθεί η ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η “Δράση Πολιτών ” ως νέα δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα  , ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε στην τυρναβίτικη Οικογένεια, εξαγγέλλοντας πέντε δεσμεύσεις:

Α)Ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις προσφερόμενες δημοτικές υπηρεσίες προς τις πολυμελείς οικογένειες, στη βάση συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων .

Β)Ο Δήμος Τυρνάβου με τη γέννηση τρίτου παιδιού θα δίνει στην τυρναβίτισσα μάνα -δημότη 100 ευρώ, ενώ με τη γέννηση τέταρτου παιδιού 200 ευρώ.

Γ)Η γέννηση πέμπτου και πάνω παιδιού θα οδηγεί σε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Δ)Τα τέκνα των οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα δωρεάν, μετά από συμφωνία του Δήμου  με τα λειτουργούντα στην περιοχή  Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ε)Τα Σχολεία θα αναβαθμίζονται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, έτσι ώστε να είναι έτοιμα στην ώρα τους, ενώ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μετεξελιχθεί σε ένα Πολυκέντρο εκδηλώσεων, ψυχαγωγίας και γνώσης για όλους.

Στη συνέχεια ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε στον αγροτικό κόσμο με τις εξής δεσμεύσεις:

Α)Δημιουργία  εκ νέου Αντιδημαρχίας Αγροτικής Πολιτικής.

Β)Λειτουργία Δημοτικού Φορέα Χάραξης Αγροτικής Πολιτικής.

Γ)Γιορτή Τσίπουρου στον Τύρναβο.

Δ)Διεκδίκηση από την Πολιτεία λειτουργίας ενός Δημοσίου ΙΕΚ Απόσταξης  στον Τύρναβο.

Ε)Λειτουργία Διαδικτυακής Πλατφόρμας ως Δημοπρατηρίου – Εκθετηρίου των παραγόμενων στον Δήμο αγροτικών προϊόντων.

ΣΤ)Προσπάθεια λειτουργίας ενός αυτονόμου προτύπου Αγροτικού Επιμελητηρίου Συνεταιρισμών στον Τύρναβο.

Ζ) Αγώνας για την προστασία της Φέτας και για να μείνει αλώβητο το σημερινό καθεστώς των διημέρων παραγωγών. Το χύμα τσίπουρο και ο άμβυκας δεν θα σβήσουν από τον Τύρναβο, για να συνεχίσει και η αμπελοκαλλιέργεια.

Η) Εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος αναχλόοσης στα βοσκοτόπια του Δήμου.

Μετά, ο κ. Ροντούλης ανέφερε τις δεσμεύσεις της  “Δράσης Πολιτών” για τη στήριξη των  επαγγελματιών  του Δήμου.

Α) Σωστά οργανωμένο αστικό περιβάλλον ( ιδιαίτερη φροντίδα θα δοθεί στην καθαριότητα,  στον δημοτικό φωτισμο , στη δημιουργία πεζοδρόμων , στα ανοιχτά πεζοδρόμια , στην αναβαθμισμένη αισθητική με ένα ευρύ πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, στη δημιουργία συνθηκών για άνετο παρκάρισμα και στην αποτελεσματική διαχείριση του αδεσπότου ζωικού κεφαλαίου).

Β)Κάθε Χριστούγεννα, ο Δήμος θα δίνει στους εργαζομένους του Αμαξοστασίου ένα κουπόνι αξίας 100 ευρώ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το χρηματικό αντίκρυσμα θα καταναλώνεται σε καταστήματα του Δήμου Τυρνάβου.

Γ)Ανάπτυξη Θρησκευτικού και γαστρονομικού  τουρισμού, προκειμένου να έρθουν επισκέπτες από άλλες περιοχές και να τονώσουν με την παρουσία τους την τοπική αγορά και οικονομία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ροντούλης τόνισε με έμφαση ότι, με τη “Δράση Πολιτών”, η “καρδιά των πατριωτών θα χτυπά στον Τύρναβο”, ανακοινώνοντας συγκεκριμένες θέσεις:

Α)Παντού, σε όλα τα δημοτικά κτήρια, θα κυματίζουν ολοκαίνουργιες ελληνικές σημαίες.

Β)Θα συντηρηθούν και θα καλλωπισθούν όλα τα τοπικά  Μνημεία που παραπέμπουν σε εθνικούς αγώνες.

Γ)Το άγαλμα της Τυρναβίτισσας , που τώρα υπάρχει στην κεντρική Πλατεία,  θα μετακινηθεί σε άλλο σημείο της πόλης και στη θέση του θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό αφιέρωμα στη Φιλική Εταιρεία, που οργάνωσε τον εθνικό ξεσηκωμό του 1821.

Δ)Ανάδειξη του Φυλακίου(Καζάρμα) πάνω από τον Προφήτη Ηλία, με την προοπτική λειτουργίας ενός Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας.

Τέλος, ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” ανακοίνωσε τα προεκλογικά συνθήματα, γύρω από τα οποία θα δομηθεί ο προεκλογικός λόγος και αγώνας του Συνδυασμού:

# Ζούμε στον Τύρναβο,  αλλάζουμε τον Τύρναβο.

#Στροφή στην καθημερινότητα του Δημότη .

#Δήμος ανοικτός και προσβάσιμος σε όλους τους Πολίτες.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Νίκο Σιαφαρίκα και η Πίτα ευλογήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο της εκκλησίας του  Αγίου Γεωργίου και τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών της εκκλησίας  της Παναγίας Φανερωμένης. Η επιμέλεια του εύγευστου μπουφέ ανατέθηκε στο κατάστημα “Ανδρομέδα” του Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ