ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑ ΧΩΡΑΣ Η ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ

Με κτηνοτρόφους στην Περαχώρα συναντήθηκε η Τυρναβιτισσα δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Η νεαρή οσονούπω υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ θέλησε να βρεθεί στο χώρο τους εκεί όπου μοχθούν 365 ημέρες το χρόνο ίσως οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες.

Οπως σημείωσε μετά τη συνάντηση η νεαρή δικηγόρος “Για μια χώρα, αλλά και έναν νομό, που ο αγροκτηνοτροφικός τομέας συνιστά βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, η κατάσταση που καταγράφει κανείς είναι αποκαρδιωτική: δραματικές ελλείψεις κτηνιάτρων, απώλειες ζωικού κεφαλαίου, ουσιαστικά ανύπαρκτη ασφαλιστική κάλυψη για βασικούς κινδύνους και ζημίες που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι (παρά τις σημαντικές εισφορές που καταβάλλουν), πλημμελής έλεγχος εισαγόμενου γάλακτος και ισοζυγίου, υψηλό κόστος παραγωγής και φορολογία, γήρανση του κτηνοτροφικού πληθυσμού κ.ά., συνθέτουν μια εικόνα που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον την ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά και για τη δυνατότητα παραγωγής και διασφάλισης στο μέλλον προϊόντων Π.Ο.Π.

Επιτακτική και ζωτικής πια σημασίας είναι η ανάγκη για ουσιαστικό σχεδιασμό, αλλά ιδίως υλοποίηση, πολιτικών τόσο για την αντιμετώπιση των άμεσων και καθημερινών αναγκών των κτηνοτρόφων όσο και για την μακροπρόθεσμη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ελληνική κτηνοτροφία. Η προσέλκυση νέων κτηνοτρόφων, η βελτίωση των ελληνικών φυλών για την παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων, η θεσμική ανασυγκρότηση του αγροτικού κ κτηνοτροφικού κόσμου είναι ζητήματα που θα τα βρούμε σύντομα κοντά μας και γι αυτό ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ήδη από «χθες».

Ευχαριστώ θερμά τους κτηνοτρόφους που με δέχθηκαν στα ζώα τους και μου εξέθεσαν τα προβλήματα τους. Στο επάγγελμα απασχολούνται πολλοί άνθρωποι, μορφωμένοι και ικανοί τους οποίους οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ο καθένας από τον τομέα δράσης και ευθύνης του.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ