ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους στο νερό, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νομό Λάρισας Αβρανάς Δημήτρης – Ελασσόνας, Αναγνώστου Απόστολος – Φαρσάλων, Κασίδας Γιάννης – Αγιάς, Κρίκης Πέτρος – Λάρισας, Κωστή Μαρία – Τεμπών, Σταμουλάκης Βασίλης – Κιλελέρ, Χατζηκράχτης

Στέλιος – Τυρνάβου. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο νομό Λάρισας, απαιτούμε την άμεση κατάργηση της επιβολής του περιβαλλοντικού τέλους στην ύδρευση και άρδευση, που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από φέτος. Η πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με καθορισμό του νέου χαρατσιού στα 0,002 €/m3 στην ύδρευση, στα 0,0241€/m3, στην άρδευση και 0,0046 €/m3 στην κτηνοτροφία και τη βιομηχανία, αποτελεί νέα φορολεηλασία στα λαϊκά νοικοκυριά και ταφόπλακα για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού, που από κοινωνικό αγαθό το μετατρέπει σε πηγή κερδοφορίας, προς το παρόν για το κράτος και την επόμενη μέρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα αναλάβουν τη διαχείρισή του.

Με πρόσχημα την έλλειψη υδατικών πόρων, εφαρμόζεται η αρχή «ο έχων πληρώνει και καταναλώνει», αφού η Ε.Ε., όλες οι κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμοι, συνειδητά δεν προχώρησαν σε κανένα ουσιαστικό έργο εμπλουτισμού των νερών, με αποκορύφωμα τη μη εκτροπή του Αχελώου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έγκαιρα έβαλαν το ζήτημα κατάργησης αυτού του χαρατσιού απ’ το 2017 στους δήμους και την Περιφέρεια, το ΚΚΕ στη βουλή και Ευρωβουλή, το αγροτικό κίνημα με κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι, αποδεικνύεται ότι είναι απέναντι, κάνουν πλάτες να εφαρμοστεί το χαράτσι, αφού δε ζητάνε την κατάργησή του, αλλά την ίση εφαρμογή του σε όλη τη χώρα.

Όλοι τους, όπως και η ΝΔ, με τις τοποθετήσεις των βουλευτών της κ. Κέλλα και Χαρακόπουλου, δείχνουν το πώς εννοούν την δίκαιη ανάπτυξη που μας υπόσχονται, όταν καθορίζεται σε πενταπλάσιο ύψος το χαράτσι στον αγρότη απ’ ότι στο βιομήχανο, στο ίδιο ύψος για τον άνεργο και το μεγαλοξενοδόχο, και γι’ αυτό δε λένε κουβέντα.

Το κόστος του νέου χαρατσιού είναι δυσβάσταχτο για τους αγρότες και το επόμενο διάστημα, αν περάσει σήμερα, το νερό θα είναι είδος πολυτελείας και στην ύδρευση, αφού θ’ ακολουθήσουν ανατιμήσεις, έτσι ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος διασφάλισης μεγάλης κερδοφορίας σε επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους, που θ’ αναλάβουν τη διαχείριση των υδάτων, συνολικά, σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ