ΠΑΡΑΛΙΓΟ «ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ

Παιχνίδι απαγορευτικό για καρδιακούς το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Νεάπολης, με τον Ερμή Αγιάς να μετατρέπει σε… ρώσικη ρουλέτα μια φαινομενικά εύκολη αναμέτρηση με τον ουραγό της βαθμολογίας Εθνικό, πριν πανηγυρίσει μια αγχωτική νίκη με σκορ 97-93.

Τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 στο κλειστό, με τους γηπεδούχους του πρώτου μέρους να εμφανίζονται σοβαροί στο παρκέ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο +16.

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες του Γ. Λίβανου παρουσιάστηκαν… «μεταλλαγμένοι» δίνοντας δικαιώματα στον Εθνικό, όχι μόνο να «ροκανίσει» τη διαφορά μα και να διεκδικεί με αξιώσεις τη μόλις δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα!

Με το ματς να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού οι φωνές έπιασαν τόπο (παρά την απουσία Λίβανου από τον πάγκο τα τελευταία 4’ κρίσιμα λεπτά λόγω αποβολής) με τον Ερμή να πανηγυρίζει στο τέλος ίσως την πιο αγχωτική του νίκη, σε ένα παιχνίδι που καλό θα ήταν να προβληματίσει όλους ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ενώ θα ήταν άδικο να μην σημειώσουμε και την υπερπροσπάθεια του Εθνικού, με το Μίχαλο να ξεπερνά τον εαυτό του φορτώνοντας το καλάθι του Ερμή με 46 πόντους!

Δεκάλεπτα: 29-19, 61-45, 75-74, 97-93

Ερμής Αγ. (Λίβανος): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 6, Σπυρόπουλος 13, Τζόλος 20 (2), Κόμματος 22 (4), Νταλός, Τριανταφύλλου 17 (4), Ζιβάνοβιτς 4, Λάππας, Βρέττας 2, Τσούμας, Λόλας 13.

Εθνικός (Μανδραγός): Γιατρούδης 2, Κωτσόπουλος 11, Βουρλιωτάκης-Περδικάρης 4, Ασημακόπουλος 1, Μίχαλος 46 (6), Λεκάκης, Μαραγκίδης Ν. 16 (1), Κυρίτσης, Κοκκορόγιαννης 11, Χουγκάζ 2.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΛΙΒΑΝΟΥ

Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε να κερδίσουμε εύκολα και ως ένα σημείο το καταφέραμε παίζοντας καλό μπάσκετ στο πρώτο 20λεπτο, αν και δεχτήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπαμε να αφυνιστούμε και να προσπαθήσουμε να «κλειδώσουμε» το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά μόνο αυτό δεν πράξαμε και δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλό μας να πιστέψει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι εύκολο και αντιμετωπίσαμε ανάλογες καταστάσεις και στο παρελθόν, ακόμη και όταν εγώ δεν ήμουν στον πάγκο.

Ελπίζω στη συνέχεια να αφυπνιστούμε και να μην επαναλάβουμε ανάλογες εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στον Εθνικό και στον Μίχαλο που σήμερα ήταν πολύ εύστοχος, αν και εμείς παίξαμε άμυνα πάνω του μόλις στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ματς εκτός έδρας με τον Ιωνικό και να είστε σίγουροι ότι δεν θα πάμε εκεί για… εκδρομή. Κανένας δεν θα πρέπει να το πιστέψει αυτό. Μάλιστα για να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα την Τετάρτη θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη, μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ευρώπη 87 Πευκ.-Καβάλα 76-66

Καστοριά-Κόροιβος 60-53

Απόλλων Π.-Ηρακλής 62-82

Καρδίτσα-Διαγόρας Δρ. 79-77

Ερμής Αγιάς-Εθνικός 97-93

Χαρ. Τρικούπης-Ιωνικός Ν. 53-70

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Αγ. Θωμά 19.00 Μαρούσι-Ιπποκράτης Κω

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αμύντας

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ευρώπη Πευκοχωρίου
Ηρακλής-Καστοριά
Ιπποκράτης Κω-Απόλλων Πάτρας
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Μαρούσι
Αμύντας-Καρδίτσα
Εθνικός-Ψυχικό
Ιωνικός Νίκαιας-Ερμής Αγιάς
Καβάλα-Χαρίλαος Τρικούπης

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ