ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ, Ν. ΡΕΒΗΣΙΟΣ ΚΑΙ Ρ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Τυρνάβου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Σ. Τσικριτσής, ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Ν. Ρεβήσιος και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούζας κατηγορούμενοι ως υποκινητές των κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Μελούνας το 2017.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπονται στη δίκη αφού μιλά για πράξεις κατ’ εξακολούθηση και από κοινού και το οποίο ουσιαστικά ποινικοποιεί ξεκάθαρα το συνδικαλισμό και τις κινητοποιήσεις στοχοποιώντας τους συνδικαλιστές που είναι επικεφαλής συλλόγων ή ομοσπονδιών.

Μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι, στη διασταύρωση της Ε.Ο. Λάρισας- Ελασσόνας, κατά τις ημερομηνίες, 24, 25,27, 28,29, 30 και 31-1-2017 και 1, 2. 4, 5, 6. 7. 8, 9. 10, 11. 12. 13, 14 και 15-2-2017, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε κατάληψη οδοστρώματος, ενεργώντας από κοινού, με πρόθεση προκάλεσαν σε περισσότερους την απόφαση να τελέσουν το πλημμέλημα της με οποιοδήποτε τρόπο κατάληψης του οδοστρώματος δημόσιας οδού.

Ειδικότερα, ο πρώτος κατηγορούμενος Νικόλαος Ρεβήσιος ως πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου Λυγαριάς, ο δεύτερος κατηγορούμενος Αστέριος Τσικριτσής, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, ο τρίτος κατηγορούμενος Ρίζος Μαρούδας, ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, προκάλεσαν με την ιδιότητά τους αυτή, την απόφαση σε αδιευκρίνιστο από την προανάκριση αριθμό δραστών ιδιοκτητών γεωργικών ελκυστήρων, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας δεν κατέστη εφικτό να διακριβωθούν, να σταθμεύσουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ), από τους οποίους είχαν αφαιρέσει τον αριθμό κυκλοφορίας, επί του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Λάρισας-Ελασσόνας, καταλαμβάνοντας το σύνολο της έκτασης και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση της διεξαγωγής της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων οχημάτων, καθοδηγώντας, συντονίζοντας, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας εν γένει την κατάληψη του οδοστρώματος κατά τη δική τους βούληση, στην οποία κατέπεισαν τους άγνωστους ιδιοκτήτες των γεωργικών ελκυστήρων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Εν τω μεταξύ με αφορμή το νέο αυτό αγροτοδικείο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Δαμασίου καλούν τα μέλη τους να παραβρεθούν αύριο στις 9 π.μ. έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδικαλιστές που δικάζονται, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ