ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΥΦΥΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 21 και 22 Φεβρουαρίου σε Τύρναβο και Μακρυχώρι οι δύο ενημερωτικές ημερίδες για την ευφυή γεωργία και τις ενεργειακές κοινότητες στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Εκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO (από 28/2 έως 3/3 στη Λάρισα).

Στην ημερίδα του Τυρνάβου που πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός ο οποίος παρουσίασε την ενεργειακή ατζέντα του δήμου Τυρνάβου κάνοντας λόγο για τις προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από την προώθηση φωτοβολταϊκών πάρκων, μέσω της αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων και σχολείων, αλλά και μέσα από το σχεδιασμό για αλλαγή του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Επίσης τόνισε τη στενή συνεργασία με τους ΤΟΕΒ της περιοχής για τη στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της έκθεσης και πρώην αντιδήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής παρουσίασε τα μεγέθη της έκθεσης τονίζοντας ότι πλέον η Agrothessaly αποτελεί σημείο αναφοράς για εκθέτες και επισκέπτες από όλη τη χώρα και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα αποτελέσει ένα διεθνές γεγονός για τον πρωτογενή τομέα.

Εισήγηση για την ευφυή γεωργία έκανε ο καθηγητής του ΕΜΠ Βαγγέλης Χριστοφόρου, ενώ στις ενεργειακές κοινότητες αναφέρθηκε η κ. Εφη Κορμά εκπρόσωπος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο δήμο Τεμπών

Ανάλογη ημερίδα πραγματοποιήθηκε και στο δήμο Τεμπών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο ανακαινισμένο Αντλιοστάσιο.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Τεμπών ο αντιδήμαρχος κ.Αστέριος Σαίτης ,επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Νίκος Λιούπας και ο πρώην αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ.Παναγιώτης Νταής .

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Έφη Κορμά απο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας ,και ο κ.Αντώνης Μαλάμης, ως εκπρόσωπος του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βαγγέλη Χριστοφόρου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ