Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου η παρουσίαση των πρακτικών των δύο ημερίδων  «Ψηφίδες Ιστορίας» και το βιβλίο με τα διηγήματα της Χαρίκλειας Καμβουκίδου, καθώς επίσης και εργασίες μαθητών σχολείων του δήμου.

Στην παρουσίαση των πρακτικών από τους κ.κ. Τάσο Μάτο και Κώστα Κουλιό αναδείχθηκε η αγάπη των πολιτών για την πόλη τους που μετέτρεψε τη ζωή της σε γλώσσα, σε λογοτεχνία σε ιστορία.

Στην παρουσίαση φάνηκε επίσης ότι η προφορική ιστορία που δίνει φωνή σε απλούς ανθρώπους δεν πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά να συνεχιστεί με επόμενες “Ψηφίδες Ιστορίας.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Λαφαζάνης κατάφερε να συστήσει στο κοινό την συγγραφέα Χαρίκλεια Καμβουκίδου που γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1888και να μας μεταφέρει τα επίκαιρα ακόμα και σήμερα μηνύματά της όπως η ισότητα των δύο φύλλων και οι αγώνες για καλύτερη παιδεία για μια καλύτερη ζωή.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης δεμένο με το πρώτο μέρος όπως τόνισαν και οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά εδώ στο δήμο Τυρνάβου δείγματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δέκα τεσσάρων σχολικών μονάδων κάνοντας όλους μας να νιώσουν τη βεβαιότητα ότι οι Ψηφίδες Ιστορίας θα έχουν συνέχεια γιατί το επιθυμούν οι πολίτες και ειδικά η νέα γενιά.

Πιο συγκεκριμένα εργασίες παρουσίασαν τα νηπιαγωγεία 1ο και 4ο Αμπελώνα, 5 και 7ο Τυρνάβου που κατέπληξαν και δίκαια χειροκροτήθηκαν ενώ βραβεύτηκαν από το δήμαρχο Παν. Σαρχώση.

Στη συνέχεια εργασίες παρουσίασαν όλα τα Δημοτικά σχολεία του Αμπελώνα και του Τυρνάβου που επίσης βραβεύτηκαν από τον Δήμο και τους επαίνους έδωσε η περιφερειακή Διευθύντρια κ. Ελένη Αναστασοπούλου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι εργασίες που παρουσίασαν οι μαθητές του 2ο Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Τυρνάβου αποδεικνύοντας ότι μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους την οποία μπορούν να κάνουν γνωστή σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Τους μαθητές βράβευσε ο δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση ο κ. Σαρχώσης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Κώστα Σπανό για τις προσπάθειες του στην ανάδειξη και τη διατήρηση της Τοπικής Ιστορίας και με τον κ. Βασίλη Τσολάκη σαν εκπρόσωπο του Ομίλου Θεσσαλικής Ιστορίας  καθώς επίσης και τους φίλους των βιβλιοθηκών του Δήμου για την προσφορά τους .

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ