ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ!

Σε ενημέρωση για τις εργασίες και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό προέβη ο Αντιπρόεδρός της, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την εκδήλωση βράβευσης των νέων πολύτεκνων μητέρων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κληθείς από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εξηγώντας ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση. Κι αν ακόμη είχαμε την οικονομική ευρωστία να μοιράζουμε αφειδώς επιδόματα, δεν είναι βέβαιο ότι θα λύναμε το πρόβλημα. Αν ήταν μόνο οικονομικό το ζήτημα, η Γερμανία, που είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, δεν θα είχε οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Είναι ζήτημα, πρωτίστως, αξιών και προτύπων ζωής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσίασε τα μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών που προτίθεται να εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη αναστροφής της φυγής νέων στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας.

Καταλήγοντας συνεχάρη «τις πολύτεκνες οικογένειες -και ιδιαίτερα τις μητέρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους ανατροφής των παιδιών- γιατί αν και στα χρόνια της κρίσης εσείς βιώσατε πιο έντονα τις συνέπειές της σταθήκατε όρθιοι. Εύχομαι, λοιπόν, τώρα που ως κοινωνία και πολιτεία συνειδητοποιήσαμε το πραγματικό μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος -κάτι που δεν ήταν αυτονόητο για όλους- να ακολουθηθούν με συνέπεια σε βάθος χρόνου μέτρα και πολιτικές που θα αναστρέψουν τη δημογραφική μας συρρίκνωση».

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς και ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων κ. Νίκος Καλτσάς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

1 Comment

 1. σίγουρα κ.Βουλευτά,το δημογραφικό δεν είναι μόνο ζήτημα επιδομάτων, αλλά:
  κατάργηση των άδικων τεκμηρίων διαβίωσης που στερούν απο τους πολύτεκνους τα οικογενειακά επιδόματα
  μεταγγραφές που αναγκάζουν πολύτεκνους να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε διαφορετικές πόλεις
  επίδομα θέρμανσης, επίδομα ενοικίου με τα ελάχιστα οικογ.εισοδήματα που βαζουν και τιθενται εκτος πολλές οικογένειες
  κατάργηση ή μείωση των οικογενειακών επιδομάτων (τα πήραν απο τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους και τα έδωσαν σε αυτούς που έχουν 1 ή 2 παιδιά) άραγε πόσο απέδωσε το παραπανω μέτρο;
  κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα πολυτεκνικά Ι.Χ,
  επαναφορά του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ,
  άγρια φορολογική – φορομπηχτική επιδρομή
  εξίσωση του άγαμου με τον ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ
  και άλλα πολλά εις βάρος των οικογενειών!
  δεν είδατε τα μέτρα που έλαβε τελευταία η Αλβανία, η Ουγγαρία για το δημογραφικό;

Comments are closed.