ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίθεση από τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λαρισαίων, Πέτρο Κρίκη

Περιοδεία πραγματοποίησε σε 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κρίκης Πέτρος και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μεταξύ άλλων τόνισε «Όσες φιέστες και εκδηλώσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση για να διαφημίσει την “εμβληματική” της παρέμβαση στα ΕΠΑΛ δεν μπορεί να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα.

Οι μαθητές που παρακολουθούν την Τάξη Μαθητείας βρίσκονται από τα μέσα Οκτώβρη του 2018 σε καθεστώς μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, (από 11 -14€ την ημέρα). Φαίνεται ότι η κυβέρνηση “κυριολεκτικά” εκπαιδεύει και προετοιμάζει τη νέα γενιά για τη ζούγκλα της λεγόμενης «μεταμνημονιακής εποχής». Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα όσων μαθητών των ΕΠΑΛ συμμετέχουν στο πρόγραμμα της μαθητείας και να διασφαλιστεί η τακτική ανά μήνα καταβολή τους. Αλλά και να καταργηθούν κάθε είδους «εξέταστρα» (100ευρώ) για όσες φορές χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης».

Αποκαλυπτική είναι όμως και η στάση της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων της ΝΔ, αφήνοντας το σχολείο ασυντήρητο, έχει να βαφτεί από το 2002 εξωτερικά, οι τουαλέτες είναι σε άσχημη κατάσταση και ενώ από το καλοκαίρι του 2018 υπήρχε έτοιμη εργολαβία, έχει φτάσει ο Μάρτιος του 2019 και ο εργολάβος δεν έχει μπει. Το σχολικό συγκρότημα όταν βρέχει μετατρέπεται σε πισίνα, διότι η εργολαβία που ανέλαβε απέτυχε να μονώσει τη στέγη, με αποτέλεσμα το έργο να μην παραλαμβάνεται από τη δημοτική αρχή, αλλά και να μην επιδιορθώνεται με ευθύνη της και έτσι να πλημμυρίζουν οι χώροι. Η διεύθυνση του σχολείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσουν το σχολείο σε οριακή κατάσταση, ενώ η δημοτική αρχή τους φορτώνει το βάρος της συντήρησής του, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που βάφουν τις εσωτερικές αίθουσες, κτλ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας τόνισε ότι «όλα αυτά τα προβλήματα που συσσωρεύονται, είναι απόρροια της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους δήμους από το κεντρικό κράτος με μειωμένους πόρους, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα, μιας πολιτικής που υπερασπίζονται και ο νυν δήμαρχος κ. Καλογιάννης, όπως και η κ. Καραλαριώτου. Ξεσκεπάζει όμως και το ποιες είναι οι προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία μπορεί να ξοδεύει απλόχερα για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων κάνοντας παρεμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ πχ. Πάρκο των Ευχών, αλλά αποδεικνύεται πολύ φειδωλή στο να λύσει προβλήματα που αφορούν λαϊκές ανάγκες, όπως η συντήρηση των σχολικών μονάδων, φορτώνοντας το στις πλάτες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Απαιτούμε από την δημοτική αρχή Λάρισας να δώσει τώρα άμεση λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα». Και κατέληξε καλώντας σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο Λάρισας και Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να ανέβει η λαϊκή διεκδίκηση, για δυνατή Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι σε Κυβέρνηση -ΕΕ και τοπικές αρχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ