ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ

Δόθηκε στη δημοσιότητα η Απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνεδρίασε στις 17.2.2019 με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος. Αποφασίστηκαν οι πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει δημοτικών-περιφερεαικών εκλογών και ευρωεκλογών.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, «Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα πραγματικά διλήμματα είναι διαφορετικά:

Σταθεροποίηση και κλιμάκωση για δεκαετίες της μνημονιακής/καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των εθνικισμών, των ανταγωνισμών και της πολεμικής απειλής ή εργατική λαϊκή αντεπίθεση, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, για τα εργατικά  λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας, την υπεράσπιση της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών.

Ενίσχυση του διπολικού συστήματος της αστικής διαχείρισης και εναλλαγής (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με τους αντίστοιχους δορυφόρους τους), που θα μας οδηγεί σε όλο και χειρότερη κατάσταση ή αποδυνάμωση και ήττα του, αλλαγή των συσχετισμών προς τα αριστερά, με ενωτικούς νικηφόρους αγώνες, από μια ανατρεπτική αριστερή αντιπολίτευση και τον πρωτοπόρο ρόλο μια ισχυρής μετωπικής αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ Αριστεράς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για τον δεύτερο δρόμο. Παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από τα κάτω και τα αριστερά, της κυβέρνησης που την υλοποιεί και κάθε κυβέρνησης με την ίδια πολιτική. Καμιά αυταπάτη ή ανοχή στην κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική σύγκρουση με τη δεξιά αντιπολίτευση τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα,  που εκφράζουν με το δικό της επιθετικό τρόπο την προώθηση της ίδιας αστικής μνημονιακής πολιτικής, κριτικάρουν την κυβέρνηση ακόμα και για τα ελάχιστα που αποσπούν οι εργαζόμενοι, πρωτοστατούν στην ανάπτυξη του εθνικισμού χέρι χέρι με την ΧΑ, ετοιμάζουν την ακόμα πιο σκληρή επίθεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ