ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 460 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Δύο σημαντικά προγράμματα συνολικού ύψους 460 εκ. ευρώ παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Στάθης Γιαννακίδης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην πόλη και μετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου με θέμα τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα:

«Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».

«Τα προγράμματα αποτελούν μέρος μιας συνολικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι μεμονωμένες δράσεις», υπογράμμισε ο κ. Γιαννακίδης, απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο που παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας «μετά από δέκα χρόνια κρίσης και λιτότητας».

«Πλέον καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε προκειμένου να μην επιστρέψουμε στις εποχές των μνημονίων», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην υψηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, προσθέτοντας πως ήδη ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Γιαννακίδης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τη συνοπτική παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια με πόρους του ΕΠ, ενώ η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ