CAFE ME: ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ BRANDS ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΟ FRANCHISING

Η μέθοδος του franchising αποτελεί ένα αρκετά διαδεδομένο μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και στην ελληνική αγορά. Ο κλάδος της εστίασης έχει καταγράψει ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας έντονο ανταγωνισμό.

O Γιώργος Ανδρεάδης και ο Αποστόλης Νταϊλιάνης, CEO και Υπεύθυνος Marketing & Ανάπτυξης Franchise, της αλυσίδας CAFé Mé, αντίστοιχα, κάνουν τη δική τους αποτίμηση για τη χρονιά που πέρασε, δίνοντας ορισμένες συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του franchising, για τη σύναψη συνεργασιών με διάρκεια και πολλαπλά οφέλη.

Για την CAFé Mé, το 2018 ήταν μια εξαιρετικά αποδοτική χρονιά, καθώς σταθεροποίησε την ανάπτυξή της σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και πυροδότησε την έναρξη διαπραγματεύσεων για επενδύσεις εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

R: Ποια ήταν η πλέον συνήθης ερώτηση εκ μέρους των υποψηφίων franchisees και ποια η δική σας απάντηση;

«Οι ερωτήσεις που συνήθως γίνονται από τους υποψήφιους franchisees, μεταξύ άλλων πρώτες είναι σχετικά με τον τρόπο εξόφλησης, την αποκλειστικότητα σε μια περιοχή και για τα μηχανήματα και τα υλικά που παρέχουμε σε περίπτωση συνεργασίας. Ασφαλώς απαντούμε σύμφωνα με το πλάνο μας, αλλά ακόμη και στις αρχικές επαφές εξηγούμε λεπτομέρειες για να γίνεται αντιληπτή η ειλικρίνεια και η λογική μας στον τρόπο που δουλεύουμε. Ακόμη πιο ξεκάθαρο αυτό γίνεται με ρεαλιστικά παραδείγματα που έχουμε ως franchise coffee stores εντός κι εκτός των συνόρων μας», δήλωσε ο κύριος Νταϊλιάνης.

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρεάδη, η μέθοδος του franchising κατακτά σημαντικό έδαφος στην καθημερινότητά μας, καθώς τη συναντάμε σε όλα τα βασικά είδη, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. «Αυτό αποδίδει μια επιπλέον αξιοπιστία αλλά και συνήθεια στο καταναλωτικό κοινό. Θα ήταν ευχής έργον να σταθεροποιηθεί άμεσα η οικονομία μας και σε συνδυασμό με αναβαθμισμένες προτάσεις εκ μέρους μας να υπάρξουν κίνητρα για επενδύσεις και ρεαλιστική βοήθεια από τις τράπεζες για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα», σημειώνει.

R: Πώς καλλιεργείται η ιδανική ισορροπία στις σχέσεις ανάμεσα σε franchisee και franchisor σε ένα δίκτυο;

«Ιδανική ισορροπία υπάρχει όταν και οι δύο πλευρές σέβονται την προσπάθεια που γίνεται, τους προσυμφωνημένους όρους και τη συχνή εκτίμηση των καταστάσεων που προκύπτουν με αμοιβαία διάθεση και στα καλά και στα δύσκολα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Νταϊλιάνης.

Για το 2018, νικητής αναδείχθηκε ο χώρος της Εστίασης και των Super Markets, παρουσιάζοντας τον υψηλότερο ανταγωνισμό σύμφωνα με τον κύριο Ανδρεάδη. «Σε όλους τους κλάδους παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες προτάσεις και αυτό είναι καλό για την ποικιλία επιλογών των υποψηφίων franchisees. Είναι αναγκαίο να υπάρχουν δυνατά brands παντού, για να αποτελούν πρότυπο, αλλά και να ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη και τον θεμιτό ανταγωνισμό. Στη δική μας περίπτωση θέλουμε ένα υγιές περιβάλλον και καλούς συνεργάτες για να βελτιώσουμε τη δική μας πρόταση ως concept και να κάνουμε σταθερά βήματα εμπρός».

«Eχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ως αλυσίδα ετοιμάζουμε νέα καταστήματα σε νησιά αλλά και σε κεντρικά τουριστικά περάσματα των μεγάλων πόλεων μέσα στο 2019. Απόλυτα ενδιαφέρον είναι για μας το μέλλον στη συνεχώς αναπτυσσόμενη Κύπρο αλλά και σε γνωστές πόλεις του εξωτερικού που δείχνουμε ενδιαφέρον και ψάχνουμε ήδη τις κατάλληλες συνεργασίες, ώστε τα περισσότερα σχέδιά μας να γίνουν σύντομα πράξη», κατέληξε ο κύριος Νταϊλιάνης.

18 καταστήματα: ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ

fb: CAFe Me Greece

www.cafeme.gr

(Συνέντευξη στο franchise – portal.gr)

ΠΗΓΗ: http://franchiseportal.gr/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ